Šport
23 ogledov

Pomembna zmaga Olimpije

sport 24.11.13, hokej, liga Ebel, Olimpija, Red Bull Salzburg, Tivoli, foto: Anz Anže Petkovšek
Ljubljanska Telemach Olimpija je na četrti tekmi drugega dela lige EBEL prvič po enem letu doma ugnala Dornbirn (5:2).

Šest ekip spodnjega dela lestvice razširjenega avstrijskega državnega prvenstva v hokeju se bori za dve mesti, ki vodita v končnico. Telemach Olimpija je bila pred današnjo tekmo v najslabšem položaju, a z dvema točkama po današnji zmagi nad Dornbirnom s 5:2, ohranja upe na igranje v končnici. 

Gostje si že po minuti in pol dobili prvo priložnost z igralcem več, ko je moral na kazensko klop Rok Leber, najnovejša pridobitev ljubljanskega kluba. Olimpija se je brez težav obranila, saj vratar Jerry Kuhn ni imel pravega dela ob nenavdihnjenem napadu Dornbirna. 

Premaknjen gol rešil Kuhna

Izjemna priložnost se je ponudila Olimpija, ko je po izključitva Planta in D'Averseja imela kar dva igralca več na ledu. To so domači izkoristili že po nekaj sekundah, ko je z radalje natačno in močno meril Nicholas Ross. Gostje so odgovorili že nekaj minut kasneje, a je bil zadetek zaradi premaknjenega gola Olimpije razveljavljen.  

Do konca prve tretjine se izid ni več spremenil, pa čeprav sta imeli obe ekipi nekaj lepih priložnosti. So pa zato bolj odločno drugi del začeli gostje in kmalu tudi izenačili. Ob igri z igralcem več po izključitvi Aleša Mušiča je izid v 28. minuti poravnal Luciano Aquino.

Štirje zadetki Rossa

To pa ni zmedlo zmajev, ki se zavedajo nujnosti zmage. Po lepi akciji s Koblarjem je vratarja Dennisa lepo premagal Ken Ograjenšek. Igra z igralcem več je danes kot kaže močno orožje Olimpije, saj je Nicholas Ross tako dosegel že svoj drugi zadetek na tekmi in povišal prednost na 3:1. S tem izidom sta se ekipi tudi podali na zadnji premor. 

Tako kot v drugi tretjini, so tudi v zadnjem delu igre najprej udarili gostje, znova z igralcem več. Svojemu nekdanjemu moštvu je zadetek tokrat zabil Chris D'Alvise. Odločen, da današnja zmaga ostane v Tivoliju pa je očitno Nicholas Ross, ki je v 50. minuti s tretjim zadetkom najprej povišal prednost nazaj na dva, pet minut kasneje pa s četrtim zadetkom na tri gole prednosti in tudi postavil končni izid tekme.

"Resnično smo veseli te zmage. Borili smo se od prve do zadnje minute in zasluženo slavili. Hvala tudi navijačem, ki so konec tekme pričakali na nogah. Pred nami so pomembne tekme, še posebej pa moramo izboljšati igro v gosteh. Glede mojih zadetkov nimam kaj povedati. Štirikrat sem ustrelil in pak se je na srečo znašel v mreži," je po tekmi dejal junak tekme Ross.

Trener Ivo Jan je bil tudi vidno zadovoljen: "Fantje si zaslužijo vse pohvale za današnjo predstavo. Že v uvodnih minutah so pokazali veliko željo in zasluženo slavili. Bilo je tudi nekaj težkih trenutkov, predvsem ob petminutni kazni, vendar smo zdržali. Ross se je po dolgi kazni vrnil v moštvo in iz tekme v tekmo dokazuje, da je odličen igralec. Še vedno smo teoretično v igri za končnico in ne bomo se predali do konca. Fantom bom namenil dan počitka, v torek pa se bomo začeli pripravljati na naslednjo tekmo proti Sapi."

Liga EBEL, drugi del, spodnji del, četrti krog, izidi:

Telemach Olimpija : Dornbirn 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Ross (9, 39, 50, 55), Ograjenšek (24); Aquino (28), D'Alvise (46)

Sapa Fehervar : Innsbruck 5:0 (1:0, 4:0, 0:0)
Graz 99ers : Celovec 2:6 (0:2, 1:1, 1:3)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.