Šport
28 ogledov

Pomlajena reprezentanca v boj za obstanek

nastja kolar ŽTK Maribor Nastja Kolar
Potem ko bodo ta teden moški opravili z nastopi v Davisovem pokalu, imajo prihodnji teden reprezentančno akcijo še dekleta. Pomlajena slovenska reprezentanca se bo na jugu Izraela borila za obstanek v prvi evroafriški skupini pokala Fed.

Slovenska ženska teniška reprezentanca je v zadnjem času doživela mnogo sprememb. V ekipi, ki je nazadnje nastopila v drugi svetovni skupini na gostovanju v Franciji, bo tokrat le Nastja Kolar, vse ostale igralke vključno s kapetanko bodo debitantke. Reprezentanco bo vodila Tina Pisnik skupaj s pomočnikom Andrejem Kraševcem, v ekipi pa so poleg Kolarjeve še izkušena Andreja Klepač ter mladi Tjaša Šrimpf in Tina Rupert.

V reprezentanci manjkajo kar tri najvišje uvrščene igralke na svetovni računalniški lestvici in Katarina Srebotnik kot ena od vodilnih igralk na svetu med dvojicami. Slednja je pred tedni sporočila, da je zaključila reprezentančno kariero, Polona Hercog ima znova težave s poškodbami, tokrat z zapestjem, in je prisiljena mirovati vsaj dva tedna, Tadeja Majerič, ki je trenutno v vrhunski formi, in Petra Rampre pa sta kapetanko obvestili, da se njun program turnirjev ne ujema z reprezentančnimi obveznostmi.

"Mesto kapetanke sem prevzela, saj je zgodba vezana na daljše obdobje. Glede na to, da sem se pri prvi reprezentančni akciji srečala z odpovedmi, sem se odločila, da se pomlajevanje ekipe začne že v Izraelu. Tako bo naš cilj od 6. do 9. februarja obstanek v prvi evroafriški skupini pokala Fed," pravi Pisnikova.

V Eilatu bo nastopilo 16 reprezentanc, ki bodo razdeljene v štiri skupine. V kvalifikacije za drugo svetovno skupino bosta napredovali le dve ekipi, v aprilskih bojih za obstanek v prvi evroafriški skupini pa se bosta prav tako igrali le dve reprezentanci. Slovenija bo igrala v skupini z Bolgarijo, Nizozemsko in Luksemburgom. V teoriji bi za obstanek v prvi evroafriški skupini zadostovala že ena zmaga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.