Šport
11 ogledov

Ponomarenko Janićeva ostala brez finala

Špela Ponomarenko Janič london 2012 kajakaštvo Stanko Gruden/STA
Kajakašica Špela Ponomarenko Janić se ni uspela uvrstiti v finale discipline na 500 m. Slovenska predstavnica je v svoji polfinalni skupini zasedla 5. mesto in se ni uvrstila med najboljših osem tekmovalk. Čaka jo še preizkus za uvrstitve od 9. do 16. mesta.

Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić, dobitnica bronaste kolajne na evropskem prvenstvu v Zagrebu, je v kvalifikacijah discipline na 500 m v svoji skupini osvojila 5. mesto, kar je zadostovalo za preboj v polfinale. Prav tako na 5. mestu je končala tudi polfinalni nastop v svoji skupini, s tem pa si ni uspela zagotoviti mesta v finalu. Še vedno ostaja v igri za uvrstitev od 9. do 16. mesta.

Na zadnjih olimpijskih igrah v Pekingu je bila v isti disciplini šesta. Med njene največje uspehe prištevamo še drugo in tretje mesto v disciplini 200 m, ki jih je zasedla na svetovnem prvenstvu leta 2006 oziroma 2007.

''Dobro sem začela in dobro sem se počutila. Start je bil močan in vse do zadnjih 100 metrov je šlo lepo. Potem sem dobila čisto trde roke in popustila. Morda je to posledica hitrega starta in na koncu ni bilo dovolj za preboj v finale,'' je bila razočarana Ponomarenko Janićeva, ki je letos veliko trenirala s sestro soproga in moža Stjepana Janića Natašo.

''Trenirali sva na Madžarskem, skupaj z njihovimi reprezentanti, nisem bila nič počasnejša. Zdaj pa tole, res sem razočarana. Kvalifikacije sem preveslala čim boljše, s čim manj porabljene moči, dobila sem dobro progo. Res sem se dobro počutila, bila močna in vem da sem sposobna za več, kot sem pokazala,'' je dejala Koprčanka in dodala: ''Finale B, le ena neprijetna dolžnost, ki jo moraš opraviti.''

Ratejeva neposredno v finale

martina ratej met kopja | Avtor: Nebojša Tejić/STA Nebojša Tejić/STA
V kvalifikacijah, ki vodijo v finale meta kopja za ženske, je nastopila ena najboljših slovenskih atletinj Martina Ratej. Z daljavo 63.60 se je neposredno uvrstila v finale discipline. V prvem poskusu je Ratejeva prestopila, v drugem pa si je zagotovila finalni nastop.

Černetova in Mrakova 17.

Slovenski jadralki Tina Mrak in Teja Černe sta v prvi regati četrtega tekmovalnega dne na olimpijskem regatnem polju v Weymouthu v razredu 470 tretjič zapored zasedli 17. mesto in sta skupno na 19., predzadnjem mestu (81 točk). Po dnevu premora danes jadralke čaka še en plov, skupno osmi.

Novozelandki Jo Aleh in Olivia Powrie sta z zmago v sedmi regati prevzeli vodstvo (20 točk) pred svetovnima prvakinjama in domačinkama Hannah Mills in Saskia Clark (23), tretji pa sta Nizozemki Lisa Westerhof in Lobke Berkhout, nekdanji dvakratni svetovni prvakinji (25 točk). Britanki sta bila v sedmi regati peti, Nizozemki pa četrti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.