Šport
1 ogledov

Ponoviti uspeh Olimpije

razingar_jesenice_sps Žurnal24 main
Slovenska predstavnika v hokejski Ligi Ebel sta v prvih dveh kolih pokazala povsem različna obraza. Pozitivnega so pokazali Jeseničani, ki še ne poznajo poraza.
 

Preberite še

Pogovor: Ivo Jan
Aaron Fox na Dunaju cilja visoko

Intervju: Tomaž Vnuk in Marcel Rodman

Hokejisti Acroni Jesenic so eno od štirih moštev v Ligi Ebel, ki še ne pozna poraza. Železarji so v prvem kolu pred domačimi navijači s 4:3 ugnali Beljak , nato pa v gosteh po podaljških s 5:4 še favorizirani Dunaj . Rdeči so pred sezono poudarjali, da je zanje najbolj pomemben začetek in uspeh v prvih dveh kolih.

Povratnik na Jesenicah Tomaž Razingar drugače kot zadovoljen ne more biti: "Forma je dobra. Želeli smo si tak začetek sezone in do zdaj izpolnili vse cilje," je pogovor za zurnal24.si začel eden bolj izkušenih členov moštva iz Podmežakle. Raza poudarja, da še niso pokazali vsega, kar znajo: "Napredujemo lahko še v prav vseh elementih, tako v igri z igralcem več kot manj. Vzpodbudno je, da smo dobro startali in mirno pričakujemo petkovo tekmo s celovškim KAC-em". Derbi s Celovčani bo morda Jesenice, ki so trenutno zaradi gola razlike na tretjem mestu lestvice, izstrelil na prvo mesto. "Težko rečem. Z njimi se še nismo srečali. Tudi oni so startali v ligo z dvema zmagama. Imajo boljšo ekipo kot lani, želijo korak naprej. V enaki smeri razmišljamo na Jesenicah. Bo pravi derbi. Seveda bomo poskušali zmagati," je pred petkovim derbijem odločna jeseniška devetica.


Jeseniški trener Doug Bradley je dobro pripravil svoje varovance na začetek sezone. © Saša Despot

 

Gorenjci so torej eno od presenečenj začetka lige. Kako pa Razingar ocenjuje nastope ostalih ekip? "Presenetljivo dobro je začela madžarska Alba. Vidi se dobro delo nekdanjega slovenskega selektorja Teda Satorja. Lahko pričakujejo dobro sezono," pravi 29-letni hokejist, ki je lani branil barve trenutno vodilnega Innsbrucka. Na drugi strani je pravo razočaranje lanski finalist ljubljanska Olimpija , ki ima za seboj dva visoka poraza. Prav zmaji pa v nedeljo v Tivoliju, v obračunu večnih tekmecev, pričakujejo Železarje. Razingar je pred gostovanjem v prestolnici previden: "Olimpija je res slabo začela sezono. Kljub temu ne vidim nekih težav, saj imajo Ljubljančani zelo kvalitetno ekipo, ki se bo gotovo pobrala."


Tomaž Razingar upa, da bi lahko Jesenice letos ponovile uspeh Olimpije iz lanske sezone. © Žurnal24

 
Vzdušje je tako v slačilnici, kjer pa pretiranega proslavljanja po dveh zmagah še ni bilo, kot na tribunah odlično: "Dvorana je bila že na prvi tekmi doma skoraj povsem polna. To je dejstvo, ki nas zelo veseli. V petek znova pričakujemo polne in glasne tribune. V takem vzdušju je veliko lažje igrati. Sami pa ne proslavljamo, saj dve zmagi ne pomenita še popolnoma nič. Enako dobro se moramo pripraviti na naslednje tekme."

Jeseniški zdravstveni karton je zaenkrat prazen. Igralci upajo, da bo tako tudi v nadaljevanju sezone, kjer je cilj Jeseničanov kar polfinale tega tekmovanja. Kdo pa je po mnenju Razingarja favorit v letošnji Ligi Ebel ? "Vsi v ligi izpostavljajo Salzburg, ki vlaga največ denarja. Lani je Olimpija pokazala, da je vse mogoče. Želim, da bi letos uspeh Ljubljančanov ponovili mi in presegli cilje, ki smo si jih zastavili pred sezono," pogovor zaključi Tomaž Razingar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.