Šport
4 ogledov

Ponovno poskus protestov

Protesti ne bodo težava, pravi Albert Woods. Žurnal24 main
V Grčiji je ponovno prišlo do poskusa protesta proti Kitajski in njeni organizaciji letošnjih olimpijskih iger. Grška policija je protest uspešno preprečila.
Grška policija je danes skupini petnajstih protestnikov preprečila, da bi se približala nosilcem olimpijske plamenice in razvila transparent s protikitajsko vsebino. Na njem je pisalo: "Kitajska ni vredna olimpijskega ognja. Ustavite pobijanje v Tibetu." Kot je zapisala policija, je skupina petnajstih neidentificiranih posameznikov v predmestju Soluna poskušala priti do ulice, po kateri so tekli nosilci olimpijskega ognja za Peking 2008. Ustavila jih je približno kilometer pred omenjenim krajem in ker se je skupina nato mirno razšla, proti njej ni bilo treba uporabiti sile.
 

Preberite še ...

Olimpijski ogenj prižgan

Grške oblasti so močno okrepile varnost nosilcev olimpijske plamenice, še posebno po tem, ko je v nedeljo ob prižiganju ognja v Olimpii neki protestnik prišel v neposreden stik s predsednikom organizacijskega odbora olimpijskih iger v Pekingu. Kar 2000 policistov bo to nedeljo mobiliziranih v Atenah, ko bodo Grki olimpijski ogenj predali kitajskim organizatorjem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.