Šport
20 ogledov

Ponziju prva etapa slovenske pentlje

Kolesarska Dirka po Sloveniji lahko prinese zmage in nagrade tudi mladim likovni Žurnal24 main
Italijan Simone Ponzi je zmagovalec prve etape kolesarske dirke Po Sloveniji od Celja do Novega mesta (152 kilometrov). Drugi je bil tekmovalec domače Adrie Mobila Marko Kump, tretje mesto pa je zasedel še en Italijan Daniele Ratto (Liquigas).

Italijan Simone Ponzi je dobil prvo etapo kolesarske dirke Po Sloveniji od Celja do Novega mesta (152 kilometrov). Moštveni kolega Boruta Božiča in Janija Brajkoviča pri Astani je imel v sprintu skupine 22 kolesarjev za las več moči od tekmovalca domače Adrie Mobila Marka Kumpa. Tretje mesto je zasedel še en Italijan Daniele Ratto (Liquigas).

Od Slovencev velja omeniti še Klemena Štimulaka (Radenska), ki je skupaj z belgijskim kolegom bežal večji del etape in si na koncu prislužil majico za najboljšega na letečih ciljih.

V petek bo na sporedu etapa od Kočevja do Metlike, ki tako kot prva ne bi smela posebej vplivati na končni vrstni red, čeprav bo težja od tokratne.

Izidi:

1. Simone Ponzi (Ita/Astana)                3:46:28
2. Marko Kump (Slo/Adria Mobil)
3. Daniele Ratto (Ita/Liquigas)
4. Francesco Reda (Ita/Acqua Sapone)
5. Kristijan Koren (Slo/Liquigas)
6. Aristide Ratti (Ita/Idea)
7. Pieter Serry (Bel/Topsport Vlaanderen)
8. David Tanner (Avs/Saxo Bank)
9. Giuseppe De Maria (Ita/Idea)
10. Francesco Failli (Ita/Farnese Vini) ... 14. Diego Ulissi (Ita/Lampre) 16. Jani Brajkovič (Slo/Astana) 18. Jure Golčer (Slo/Tirol) 20. Domenico Pozzovivo (Ita/Colnago) 21. Tomaž Nose (Slo/Adria Mobil) isti čas 24. Luka Mezgec (Slo/Sava Kranj) + 0:14 27. Jan Polanc (Slo/Radenska) isti čas
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.