Šport
6 ogledov

Popoln polom Kraljev

Hokejisti Nashvilla so se veselili zmage proti Carolini. Žurnal24 main
Torkov večer v severnoameriški hokejski ligi vsekakor ni bil všeč hokejistom Los Angelesa in Anžetu Kopitarju. Proti ekipi Nashville so bili tokrat v domači dvorani povsem nemočni.
 

Liga NHL

New Jersey : Buffalo 2:1*
NY Rangers : Tampa Bay 3:5
Atlanta : Philadelphia 1:4
Boston : Carolina 0:1
Florida : Pittsburgh 1:3
Detroit : Colorado 1:0
Montreal
: Chicago 4:3**
St. Louis : Columbus 6:1
Calgary : Phoenix 1:3
Vancouver : NY Islanders 3:2*
Los Angeles : Nashville 0:7
* kazenski streli
**podaljšek

Vratar Nashvilla Chris Mason se je v torek zvečer veselil že desete tekme v ligi NHL, na kateri je ostal nepremagan. Proti njemu so bili tokrat nemočni hokejisti Los Angelesa, prav tako pa je bil tokrat brez moči tudi slovenski zvezdnik v NHL Anže Kopitar, ki sicer dokaj redno zbira točke. Ob Masonu so k neverjentni zmagi Nashvilla nad Kralji pomagali tudi njegovi soigralci, ki so kar sedemkrat zatresli mrežo gostiteljev, nemočna pa sta bila oba domača vratarja. Mason je bil tokrat sicer prvič na zadnjih petih tekmah v vratih že od prve minute, kar pa se je izkazalo za pravo potezo, saj je že na tretji tekmi proti Los Angelesu uspešno branil svoj gol (pred tem mu je to uspelo januarja 2004 in decembra 2006, ko je Nashville prav tako slavil s 7:0). Za Kralje je tokratni visok poraz že 11 na zadnjih 14 tekmah, njihov izkupiček pa najslabši v ligi.

Podobno visoke zmage, kot so jo dosegli hokejisti Nashvilla, so se veselili tudi v St. Louisu, kjer je gostujočim hokejistom Columbusa le enkrat uspelo premagati domačega vratarja – v zadnji tretjini je bil uspešen Rick Nash, St. Louis pa se je veselil zmage s 6:1. Bolj tesno in napeto je bilo v Montrealu, kjer je gostoval Chicago, tekma pa je bila po podaljšku z golom Guillauma Latendressa odločena v korist domačih s 4:3. Tekmi v New Jerseyju in Vancouvru sta se končali šele po kazenskih strelih, na obeh pa so bili srečnejši gostitelji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.