Šport
20 ogledov

Porast spletne igralniške industrije

V letu 2010 je spletno igralništvo poraslo kar za 12 odstotkov. (Foto: Pokernews Žurnal24 main
Pri Global Betting and Gaming Consultants so izdali poročilo, v katerem je ugotovljeno, da je spletno igralništvo v letu 2010 poraslo za 12 odstotkov. Tako je sedaj njegova vrednost okrog 30 milijard dolarjev.

Če to številko razdelimo po področjih, ugotovimo, da so športne stave prinesle 41 odstotkov, medtem ko največ prinesejo poker in spletne igralnice. Te so prinesle 46 odstotkov prometa. Bingo na spletu sicer ni tako popularen, vseeno pa je v letu 2010 prinesel kar 1,3 milijarde dolarjev prometa.

Pomembna stvar v poročilu pa je ta, da spletno igralništvo ni več obravnavano kot nekaj slabega. Pri tem ima največ zaslug ravno poker, s pomočjo katerega so spletne igralnice pogosto deležne pozitivnih kritik javnosti.

Predvidevanja kažejo, da bi mejo 40 milijard dolarjev lahko dosegli v letu 2014. Vse pa je odvisno predvsem od tega, kakšna bo politika ZDA do spletnega igralništva. Če se bodo odgovorni politiki v ZDA odločili, da bodo sami regulirali svoje igralnice, bi bil lahko ta porast še večji.

Analitik igralništva in igralniške industrije Steve Schwartz pravi, da imajo v igralniški industriji dobre razloge za optimizem: "Število držav, kjer je spletno igralništvo legalno, narašča, kar pomeni, da narašča tudi število uporabnikov. Posledično je v obtoku več denarja. Ker pa se vedno pojavijo nove države, ki legalizirajo spletno igralništvo, je za pričakovati, da bo ta številka v prihodnjem desetletju še nekaj časa naraščala."

S preureditvijo davčne politike glede spletnih igralniških iger je Evropa postala največji trg in s tem prehitela Severno Ameriko. Evropski trg je bil tako v letu 2010 vreden 12,5 milijarde dolarjev. Tim Philips, direktor za Evropo pri stavnici BetFair, razlaga: "Igralniška industrija v Evropi je resnično prava zgodba o uspehu. Spletno igralništvo je posel, v katerem Evropa (kljub drugačnemu – napačnemu mišljenju) vodi v svetu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.