Šport
13 ogledov

Poraz, ki ohranja sanje

Slovenija je v Tivoliju vedno dobro igrala. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Slovenski hokejisti so na prvem srečanju v Hannovru prikazali dobro in borbeno igro, na koncu pa le izgubili. Ob koncu četrte minute podaljška je tekmo odločil avstrijski branilec Andre Lakos.
 

Kvalifikacije za OI 2010, 1. kolo

Slovenija : Avstrija 3:4*
Nemčija : Japonska 7:1
* po podaljšku

Slovenski selektor John Harrington je že pred tekmo opozarjal, da so Avstrijci še zlasti nevarni ob igri z igralcem več in prav na tem področju so risi padli na izpitu. Njihovi tekmeci so namreč izkoristili dve od petih priložnosti iz powerplayev. "Pokopala nas je neučinkovitost v igri z igralcem več, pri branjenju z igralcem manj pa nismo bili tako uspešni, kot bi morali biti. Tako se je tekmec vrnil v igro," je po tekmi povedal Marcel Rodman. Ta je bil eden najzaslužnejših, da so Slovenci na tekmi trikrat vodili, saj je dosegel drugi in tretji zadetek za slovenske hokejiste.

Ni še konec
"Na 3:3 so Avstrijci izenačili po lepi individualni potezi Thomasa Kocha, v podaljšku pa je bil naš tekmec bolj svež. Fantje so se skozi tekmo zelo trudili. Navsezadnje smo le osvojili točko in z njo ostajamo v igri za nastop na olimpijskih igrah. Turnir bo zelo tesen in pomembno je, da smo nekaj odnesli iz dvoboja proti Avstriji," je menil Američan na klopi slovenske reprezentance. Ta pred nadaljevanjem turnirja rezervo vidi še predvsem v igri drugega napada (Ivo Jan, Tomaž Razingar in Edo Terglav).

Za najboljšega pri Sloveniji je bil izbran Marcel Rodman. © Saša Despot

 
Slovenci se bodo po dnevu odmora pomerili še z Japonci in Nemci . Ob pričakovanih uspehih Nemčije proti Avstriji in Slovenije proti Japonski bi o potniku za Vancouver tako še vedno odločal nedeljski dvoboj med risi in gostitelji. Zadnjim bi za pot v Kanado zadostoval že remi, Slovenci pa bi morali zmagati. "Turnir bo izenačen in prav točka proti Avstrijcem nam lahko marsikaj prinese. Navsezadnje sem vesel, da smo jo osvojili. Zdaj je treba iti še naprej," optimizma še ni izgubil Andrej Hebar . Tudi on je z golom in podajo v svojo statistiko vpisal dve točki. Nemčija je na drugi tekmi po pričakovanjih ugnala Japonsko. Ob zmagi s 7:1 je bil strelsko najbolj uspešen John Tripp, ki je dosegel dva gola.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.