Šport
30 ogledov

Poraz proti Poljakom ne bo usoden

Boris Denič je imel po zmagi nad Poljaki veliko razlogov za smeh in zadovoljstvo Žurnal24 main
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo nadaljevala z domačim obračunom proti močnim Poljakom. Selektor Boris Denič si želi polnih Stožic.
S to tekmo se ne bodo končale kvalifikacije, tudi ob porazu ne bi izgubili veliko. Še vedno se lahko uvrstimo na EP po drugi poti. Ampak zelo pomembno bi bilo, da tudi mi to dvorano 'odpremo' z zmago in je potem to nek signal za prihodnje tekme, da ljudje pridejo in spodbujajo rokomet tudi v Ljubljani.
Boris Denič

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2012 začela uspešno z zmagama proti Portugalski in Ukrajini. A naslednja preizkušnja bo posebna z več vidikov, tudi s tega, da bodo organizatorji poskušali za tekmo s Poljsko 9. marca napolniti novo stožiško dvorano.

Selektor reprezentance Boris Denič je na torkovi novinarski konferenci v Ljubljani predstavil širši seznam reprezentantov, med katerimi bo nato določil končni seznam za tekmo s Poljsko. Prvič sta na seznamu igralca Loke Uroš Bundalo in Matej Gaber, preostalih 26 kandidatov pa že ima izkušnje z nošenjem dresa z državnim grbom.

"Kar si v tem trenutku najbolj želim, je to, da vsi kandidati za reprezentanco dvignejo raven forme in da bodo zdravi 9. marca, ko bomo v Stožicah igrali s Poljaki. To tekmo sem dal v določenem pomenu za ključno, ker bomo z njo naredili resen korak proti EP v Srbiji," je uvodoma povedal Denič.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Prvi strokovni mož je bil tako kot tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac optimističen pred "akcijo Poljska". "S to tekmo bomo pridobili na samozavesti in začeli pridobivati razmišljanje, da lahko igralci premagajo tudi tako močno reprezentanco, kot je Poljska. In to je že nadgradnja za EP," pravi Denič.

Ta se zaveda, da tudi poraz proti Poljakom ne bi bil usoden, saj so nato do konca kvalifikacij še tri tekme. "S to tekmo se ne bodo končale kvalifikacije, tudi ob porazu ne bi izgubili veliko. Še vedno se lahko uvrstimo na EP po drugi poti. Ampak zelo pomembno bi bilo, da tudi mi to dvorano 'odpremo' z zmago in je potem to nek signal za prihodnje tekme, da ljudje pridejo in spodbujajo rokomet tudi v Ljubljani," je še dejal Denič.

In zakaj na seznamu ni Aleša Pajoviča in Renata Vugrinca? "Z Alešem sem se pogovarjal. Glede na to, da je že zelo iztrošen, ne more več zdržati vseh naporov, ki jih zahteva državna reprezentanca, ga nisem uvrstil na spisek. Kar se pa Renata tiče pa takole: v trenutku, ko sem prevzel krmilo državne izbrane vrste, sem skušal z njim priti v kontakt, nisem uspel in zadeva je ostala nedorečena," je eksluzivno za Žurnal24 še dodal Denič.

RZS v povezavi z agencijo SVRSA prav za tekmo s Poljsko, ki je prvi favorit za zmago v skupini 3, čeprav je ob zmagi proti Ukrajini nato le remizirala s Portugalsko, na tekmah državnega prvenstva pripravlja tudi nagradne igre za vstopnice za tekmo. Te so sicer v osnovi po deset, osem in šest evrov (slednje le za klube in navijače).

Širši seznam reprezentantov za tekmo s Poljsko:
Dino Bajram (Gorenje), Marko Bezjak (Gorenje), Nenad Bilbija (Valladolid), Dean Bombač (Cimos Koper), Matjaž Brumen (Cimos Koper), Uroš Bundalo (Loka), Klemen Cehte (Gorenje), Matevž Čemas (Slovan), Jure Dobelšek (Cimos Koper), Jure Dolenec (Loka), Matej Gaber (Loka), Dragan Gajič (Maribor), Boštjan Kavaš (Wisla Plock), Vid Kavtičnik (Montpellier), Gašper Magruč (Celje Pivovarna Laško), David Miklavčič (Gorenje), Jure Natek (Magdeburg), Primož Prošt (Bjerringbro-Silkeborg), Peter Pucelj (Bosna), Simon Razgor (Maribor), Gorazd Škof (CO Zagreb), Matevž Skok (Gorenje), Sebastian Skube (Cimos Koper), David Špiler (CO Zagreb), Jure Sušin (Trimo), Jure Vran (Cimos Koper), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Luka Živžej (Celje Pivovarna Laško).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.