Šport
22 ogledov

"Poraz proti Slovencem ni bil tragičen"

Sport 09.09.2013 Jose Calderon, kosarka evropsko prvenstvo, Celje, evropsko prve Saša Despot
Med udeleženci drugega kroga EuroBasketa je po pričakovanjih tudi Španija.

Štiri zmage in poraz proti Sloveniji so špansko reprezentanco popeljali med 12 najboljših evropskih reprezentanc, pri tem pa se četa Juana Orenge ne misli zaustaviti.

"Prvi krog se je za nas razpletel dokaj v redu. Tudi poraz proti Sloveniji ni bil tragičen. Bolj kot rezultati je pomembna naša igra, ki je bila iz tekme v tekmo boljša," je po zmagi na zadnji tekmi prvega kroga proti Gruziji (83:59) razmišljal José Calderón, ki verjame, da ima njegova reprezentanca pred začetkom drugega kroga v rokavu še kar nekaj adutov: "Napredovali smo kot ekipa, in to je dober obet pred začetkom drugega kroga. Gremo korak za korakom, moramo biti potrpežljivi in si zagotoviti nastop v četrtfinalu."

Finci in Italijani presenetili

Španci se bodo v nadaljevanju prvenstva pomerili proti Italiji, Finski in Grčiji, vse razen napredovanja v četrtfinale pa bi bilo enako katastrofi. 31-letni Calderón, ki je prvi del tekmovanja končal s povprečjem 8,4 točke in tremi podajami na tekmo, opozarja na kakovost nasprotnikov: "Čakajo nas tri tekme proti zelo dobrim ekipam, ki so si zasluženo izbojevale napredovanje. Predvsem Italija in Finska sta med največjimi presenečenji prvenstva, saj sta izločili favorizirani Rusijo in Turčijo. To prvenstvo je dokaz, da lahko vsakdo premaga vsakogar."

Obramba največja kakovost

Furija je na tem prvenstvu za zdaj prikazala odlično obrambo. Prvi organizator španske igre se zaveda, da bo moralo njegovo moštvo tudi v nadaljevanju EuroBasketa vztrajati pri tem receptu: "V prvem delu prvenstva nas je na večini tekem krasila odlična obramba. To je ena izmed največjih odlik te ekipe. Ne moreš pričakovati, da boš v vsaki tekmi blestel v napadu, delo v obrambi pa je treba vedno opraviti po najboljših močeh."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.