Šport
19 ogledov

Poraz! Treba bo premagati Beloruse.

Marcelo Rodman in Martin Schumnig
1/10
Žurnal24 main
Avstrija je bila s 3:2 boljša od Slovenije, Latvija pa je s kar 6:2 nadigrala Belorusijo. Vse štiri ekipe imajo po tri točke in tako bodo morali risi za obstanek v hokejski eliti v nedeljo zvečer premagati Beloruse.

Slovenski risi prve tretjine niso začeli tako, kot so igrali na prejšnjih tekmah. Bili so premalo odločni in ne najbolj nevarni v napadu. Imeli so tri power playe, a gola Fabiana Weinhandla niso resneje ogrozili. Do 15. minute je bilo razmerje moči na ledu še poravnano, nato pa je prva izključitev na slovenski strani našim severnim sosedom dala krila, a prvega power playa niso unovčili. Ko pa je konec 19. minute sodnik dvignil roko, da bi izključil še enega od risov, se je avstrijski vratar zadrsal na klop, v igro je šel šesti Avstrijec in hiter napad naših rivalov iz lige Ebel se je končal z golom za 1:0. Roberta Kristana, ki je pred tem zaustavil 14 poizkusov Avstrijcev, je premagal Gerhard Unterluggauer.

Slovaki brez četrtfinala
Slovaška hokejska reprezentanca bo svetovno prvenstvo na domačih tleh, od katerega so v tej hokejsko zapriseženi državi veliko pričakovali, končala že po drugem delu tekmovanja. S sobotnim porazom proti Finski z 1:2 so namreč Slovaki zapravili še zadnje teoretične možnosti za četrtfinale. Finci so zapečatili slovaško usodo, po vodstvu domačih iz prve tretjine je Tuomo Ruutu v treh minutah zadnje tretjine dvakrat zadel in končal slovaške sanje. V tej skupini E so že po sobotnih tekmah znani vsi četrtfinalisti: Češka, Finska, Nemčija in Rusija, tekmovanje bosta končali Danska in Slovaška. V skupini F v Košicah pa je odpisana le Francija, za štiri mesta v četrtfinalu se potegujejo še Kanada, Švedska, ZDA, Norveška in Švica. V četrtfinale so se že uvrstili še nepremagani Kanadčani.

Prvih 10 minut druge tretjine je pripadlo Avstrijcem in prek Thomasa Raffla, ki je streljal z boka, Kristan je slabo posredoval, so v 24. minuti povedli z 2:0. V slovenskem taboru je bilo vse več nervoze, vrstile so se izključitve. A sledil je preobrat. Risi so naenkrat oživeli, priložnosti so se vrstile in v 37. minuti je bilo 1:2. Z razdalje je ustrelil Marcel Rodman, plošček pa se je od Tomaža Razingarja odbil v avstrijski gol. Zadetek je dal našim dodatni elan, ofenziva se je nadaljevala in dve minuti kasneje smo videli najlepši gol na tekmi. David Rodman je nakazal strel, si premislil, se zadrsal okoli gola in premagal Weinhandla! To je Davidov prvi gol na tem svetovnem prvenstvu in po 40 minutah je bilo 2:2.

Avstrijci, ki so imeli na tribunah v Bratislavi za razliko od Slovencev bolj malo navijačev, so bili nevarnejši tudi v zadnji tretjini, a Kristan je zanesljivo branil. Pa vendarle je edini preostali gol na tekmi dobil prav on. Rafael Rotter se je v 46. minuti zadrsal za Kristanov gol, slednji je pazil na Setzingerja, a ta je po diagonali podal Rotterju, ki je našel luknjo v slovenskem golu. V nadaljevanju so rise onemogočili tudi prekrški, severni sosedi pa so se zlahka ubranili tudi v zadnji minuti, ko so naši igrali s šestimi v polju.

"Nismo igrali take igre, kot smo jo na ostalih štirih tekmah. Mogoče smo mislili, da smo favoriti. Oni so dali prva dva gola in smo jih nato skozi celo tekmo lovili. Malo preveč smo se igrali, na koncu pa nam je zmanjkalo energije,"
je po bolečem porazu za Šport TV dejal David Rodman. "Žal se nam ni izšlo. Verjeli smo, da če zmagamo to tekmo, smo že naredili večji del posla." A izgubljenega ni še nič. V nedeljo zvečer bo treba premagati Belorusijo. Slednji bodo favoriti, a visok poraz 2:6 proti Latviji kaže, da vendarle niso tako dobri. Rok Tičar se je v prvi tretjini tekme z Avstrijo poškodoval in nato ni več igral. Za zdaj še ni jasno, če bo lahko zaigral na zadnji tekmi Slovneije na tem SP.

Svetovno prvenstvo eltine divizije (Slovaška):


Skupina za obstanek, 2. kolo:


Avstrija
: Slovenija 3:2
Unterluggauer (20), Raffl (25), Rotter (46); Razingar (37), D. Rodman (40)

Belorusija : Latvija 2:6
Kostjučjonok (20), Korobov (21); Cipulis (10, 50), Pujacs (14, 18), Nizivijs (37), Saulietis (58)

Lestvica
: 1. Slovenija 3 točke, 2. Belorusija 3, 3. Latvija 3, 4. Avstrija 3

Glavni del, skupina E, 2. kolo:


Danska : Nemčija 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) - po kazenskih strelih
Bodker (9, 22, kazenski strel), Hardt (58); Tripp (11), Barta (23), Lavallee (42)

Finska : Slovaška 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Ruutu (48, 51); Gaborik (17)

Lestvica: 1.Češka 9 točk (-1)*, 2. Finska 8*, 3. Nemčija 8, 4. Rusija 3 (-1)*, 5. Danska 2, 6. Slovaška 0

Skupina F:

Norveška : Kanada 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Olimb (52), Holtet (53); Spezza (16), Tavares (31), Neal (50)

ZDA : Francija 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Stepan (17), Smith (22), Kreider (26); Treille (6), Meunier (56)

Lestvica: 1. Kanada 10 točk*, 2. Švedska 7 (-1), 3. ZDA 7, 4. Norveška 5, 5. Švica 3 (-1), 6. Francija 1

- * že v četrtfinalu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.