Šport
103 ogledov

Poraz za slovenska predstavnika

hdd olimpija hokej liga ebel selan Profimedias
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige izgubili z Val Gardeno z 1:3 (0:0, 0:1, 1:2), medtem ko so hokejisti SŽ Olimpije v gosteh izgubili proti Red Bull Juniors z 2:3 (2:2, 0:1, 0:0).

Hokejisti SŽ Olimpije so v zadnjem času v odlični formi, dosegli so devet zaporednih zmag, nazadnje so ugnali Vipiteno slovenskega selektorja Iva Jana. A danes se ni izšlo, mlado salzburško moštvo je slavilo tesno s 3:2.

Salzburžani se v tej sezoni kažejo kot trdna ekipa s številnimi mladimi aduti, njihovo moč so pred dnevi izkusili tudi Jeseničani, ki so prav tako izgubili z njimi. Moštvo s Solnograškega se je z novimi tremi točkami utrdilo v zgornjem delu lestvice, Ljubljančani so kljub prvemu porazu po tistem z Val Gardeno konec septembra še vedno tik pod vrhom.

Ljubljančani so danes dvakrat lovili zaostanek in ga tudi izničili; na 1:1 je izenačil Janez Orehek v 11. minuti, na 2:2 pa kapetan Aleš Mušič v 13. Nato pa dolgo ni bilo odgovora na tretji avstrijski gol, ki je padel v 31. minuti.

V nadaljevanju tekme in ob koncu so imeli gostje več priložnosti in premoč, ki pa je niso znali spremeniti v še kakšen zadetek, tako da so se morali sprijazniti s tem, da se je njihov zmagoviti niz končal pri številki devet.

Pred reprezentančnim premorom naslednji teden bo SŽ Olimpija igrala še eno tekmo, v soboto bo v Tivoliju gostila moštvo nekdanjega slovenskega stratega Nika Zupančiča Feldkrich.

 

Jeseničani nadaljujejo niz brez zmag

 

Manjša kriza jeseniškega moštva se je danes nadaljevala, saj so slovenski prvaki doživeli četrti poraz v nizu v regionalnem tekmovanju, skupno pa - vključno z nastopom v celinskem pokalu - že petega na mednarodni sceni.

Jeseničani so upali, da bodo proti tekmecu s sredine lestvice prekinili slabe nastope zadnjih krogov, ko jih je najbolj bolel predvsem domač poraz proti večnim tekmecem iz Ljubljane. A danes so bili za zmago spet preveč neučinkoviti, bili so sicer povsem enakovredni, imeli tudi več strelov na gol, zadevali tudi okvir vrat, toda ploščku je pot v mrežo našel le kapetan Andrej Tavželj.

Njegov gol v 58. minuti je za železarje pomenil kanček upanja, ki pa je hitro ugasnilo. Kajti manj kot pol minute pozneje so gostje spet povedli, prvi gol so pred tem dosegli pred koncem drugega dela. Jeseničani so poskusili še brez vratarja Žige Kogovška, kar pa so tekmeci izkoristili za končnih 3:1.

Pred reprezentančnim premorom, Slovenija se naslednji teden odpravlja na turnir evropskega izziva v Belorusijo, bodo Jeseničani igrali še eno tekmo, v soboto bodo gostovali pri Zell am Seeju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.