Šport
20 ogledov

Poraza Zmajev in Železarjev

Žurnal24 main
Čeprav so bili v letošnji sezoni petki odlični dnevi za Železarje, pa so ti tokrat v domači dvorani klonili proti KAC-u. In to s kar 0:4. Olimpija je na gostovanju pri Gradcu klonila s 4:6, usodna je bila prva tretjina.

Prva tretjina med Jesenicami in KAC-om je minila brez zadetkov. Takoj na začetku druge tretjine je domači kapetan Tomo Hafner ustrelil na vrata gostov, Chiodo je ploščico odbil, sledila sta še dva poskusa Jeseničanov z branilskih položajev, a obakrat mimo vrat. Potem so imeli slovenski prvaki dve minuti igralca več. Mitja Robar je z modre črte poslal ploščico pred gostujoča vrata, Brett Lysak je ploščico preusmeril, Chiodo pa se ni zmedel. V 27. minuti je sledil obetaven napad gostov. Raphael Herburger je ustrelil s strani, Suomalainen je strel ubranil, v nadaljevanju akcije je prekršek storil domači branilec, Wade Skolney. Gostje so z igralcem več prišli do vodstva, v 28. minuti je zadel Brandner. Žiga Jeglič je sredi druge tretjine prejel pet minut plus disciplinsko kazen igre zaradi udarca s palico, gostje pa so premoč kronali že po 18. sekundah. Po podajah Schullerja in Gregorja Hagerja je s strelom na prvo zadel izkušeni Dieter Kalt.

V 42. minuti je bilo že mogoče čutiti, da bodo gostje odnesli polni izkupiček iz Podmežakle. Po podajah Seana Browna in Hagerja se je Schuller sam znašel pred Suomalainenom in povišal vodstvo svoje ekipe na tri gole prednosti. V 45. minuti je Židan hitro pridrsal pred vrata Chioda, Brown pa je jeseniškega napadalca spotaknil. Glavni sodnik Georg Veit je dosodil kazenski strel. Izvajal ga je Lysak, a preslabo, da bi ukanil razpoloženega Chioda. Jeseničani so bili nekaj minut kasneje v novem napadu, ploščico so izgubili in na drugi strani se je nenadoma sam pred Suomalanenom znašel Jeff Shantz. S pomočjo jeseniškega branilca Douga Nolana je Finec preprečil nov zadetek. Jeseničani pa so nato spet klonili v 53. minuti, ko je s svojim drugim golom na tekmi zmagovalca dokončno odločil Kalt.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Slab uvod pokopal Olimpijo
Ljubljančani v Gradcu v zadnjih dveh letih in pol niso osvojili nobene točke, slaba statistika pa je očitno negativno vplivala na sam začetek tekme. Že v 28. sekundi je bil izključen Peter Šachl, gostitelji, ki so v zadnjem času večkrat razočarali svoje privržence, pa so tokrat začeli zelo učinkovito in že po pičlih dveh minutah povedli z 1:0.

Igralci iz slovenske prestolnice so prvo številčno prednost na ledu imeli v četrti minuti, ko so tudi zapravili prvo priložnost, le minuto zatem pa doživeli hladno prho, ko so po hudi napaki v obrambi prejeli drugi zadetek. V sedmi minuti se je na semaforju zasvetil izid 3:0, nerazpoloženega vratarja Aleša Silo pa je zamenjal Matija Pinterič. Zmajev v prvi tretjini tekme ni bilo opaziti, prikazali so naravnost katastrofalno predstavo, igrali so le gostitelji, ki so na koncu tretjine povišali na 4:0 in praktično odločili tekmo sebi v prid.

Ljubljančani se navkljub visokemu zaostanku niso predali, v začetku druge tretjine so izkoristili zaspanost v zadovoljni domači vrsti in prek Johna Hughesa ter Boštjana Goličiča znižali na 2:4. V 34. minuti se je pred domačim vratarjem povsem sam znašel Šachl, a je streljal prek gola, v nasprotnem napadu pa so prejeli peti gol na tekmi.

Gostitelji so si v zadnji tretjini prek Jeana Philippa Pareja priigrali visoko vodstvo, a so se Ljubljančani pobrali in dosegli dva gola. V sami končnici so močno pritisnili proti vratom gostiteljev, imeli celo dva igralca več na ledu, poskus Andreja Hebarja pa se je izjalovil in ostalo je pri porazu s 4:6.

Ebel, lestvica:
1. KAC Celovec 11 točk
2. Salzburg 10
3. VSV Beljak 8
4. Medveščak 8
5. Acroni Jesenice 7
6. Tilia Olimpija 7

7. Vienna Capitals 6
8. Graz 99ers 6
9. Sapa Fehervar 6
10. Linz 5

Liga Ebel, 7. kolo:

Medveščak : Dunaj 6:1 (3:1, 0:0, 3:0)

Acroni Jesenice : KAC Celovec 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Brandner (28), Kalt (32, 53), Schuller (42)

Graz 99ers : Tilia Olimpija 6:4 (4:0, 1:2, 1:2)
Werenka (2, 48), Herzog (5, 18), Peintner (7), Pare (35); Hughes (31), Goličič (34), Mustonen (53), Pance (59)

Sapa Fehervar : Salzburg 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

VSV Beljak : Linz 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.