Šport
23 ogledov

Portugalci dobili en gol, a gredo domov

1/28
Žurnal24 main
Portugalci so na SP v Južni Afriki dobili en sam gol, a gredo domov. Na zadnji tekmi osmine finala je Eduarda premagal David Villa in evropske prvake Špance popeljal v četrtfinale, kjer jih čakajo Paragvajci.
Ste zamudili tekmo? Kaj se je dogajalo – od minute do minutepreberite tukaj.

V 58. sekundi je Fernando Torres z roba kazenskega prostora brcnil pravo bombo in tako odprl tekmo osmine finala z zelo dinamičnim nogometom in veliko streli na gol. A tako kot nekaj naslednjih španskih priložnosti je suvereno branil Eduardo, ki pred tem srečanjem v Južni Afriki še ni dobil gola. Sredi polčasa so Portugalci vzpostavili ravnotežje, njihovo najlepšo priložnost pa je imel Tiago. V 21. minuti je streljal s kakšnih 30 metrov, Iker Casillas pa je žogo ujel šele v drugem poizkusu – le malo pred črto gola. V nadaljevanju polčasa je Sergio Ramos še naprej odlično kreiral igro Španije in podajal v kazenski prostor, a je Eduardo po devetih strelih nasprotnika ostal nepremagan. Še dvaindvajsetič na tem SP se je prvih 45 minut končalo brez gola.

Veselje ob zadetku Ville in razočaranje Ronalda. Poglejte v galeriji. In tako so navijačice zadnjič gledale zelo zaželenega Ronalda. Poglejte jih.

Prvi rezervist Vicenteja del Bosqueja, Fernando Llorente, je v 58. minuti prinesel novo energijo v igro Španije. Njegov prvi stik z žogo je bil z glavo na petih metrih, a tudi on ni mogel premagati Eduarda. Pritisk rdečih se je nadaljeval in pobudo je pet minut kasneje le realiziral David Villa. Najprej mu je Eduardo ubranil, odbito žogo pa je za 1:0 le poslal visoko pod prečko. To je bil 200. gol nogometaša iz prve španske lige na svetovnih prvenstvih. Le nogometaši iz nemške in italijanske so na prvenstvih sveta dosegli več zadetkov. V nadaljevanju polčasa so imeli Španci še naprej več od igre. Kar nekajkrat so bili blizu drugemu zadetku, le Eduardo jim je stal napoti. Na koncu so ostali še z igralcem manj, saj je zaradi prekrška nad Joanom Capdevillo v 90. minuti pordečel Ricardo Costa.

Za nami je zelo težak nasprotnik. Zdaj vemo, kakšen je naš potencial.
David Villa

In tako so Portugalci izpadli z enim samim prejetim golom. Njihovi sosedi in največji rivali so jih na 33. medsebojni tekmi premagali še šestnajstič. Cristiano Ronaldo, ki mu na velikem odru znova ni uspelo, je potočil nekaj solzic, Španci pa so bili z mislimi takoj pri Paragvajcih."Vemo, da igramo dobro. Zdaj si želimo narediti nekaj zgodovine," je v prvi izjavi po napredovanju dejal selektor Del Bosque. "Gremo korak za korakom. Za nami je zelo težak nasprotnik. Zdaj vemo, kakšen je naš potencial. Tudi Paragvaj ne bo lahek nasprotnik," je dodal strelec edinega gola Villa.

SP v nogometu, Cape Town, osmina finala:

Španija : Portugalska 1:0 (0:0)
Villa (63)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.