Šport
60 ogledov

Poškodba hujša, kot so pričakovali

Kira Grünberg EPA
Avstrijska skakalka s palico Kira Grünberg je po najnovejših podatkih utrpela hujše poškodbe, kot je sprva kazalo.

Športni svet je pred dnevi pretresla tragična novica o najboljši avstrijski skakalki s palico Kiri Grünberg, ki je na treningu utrpela zlom hrbtenice.

Sprva je kazalo, da bo Avstrijka ostala paralizirana od pasu navzdol, vendar so zdravniki kmalu ugotovili, da so razsežnosti poškodbe hujše, kot so predvidevali.

Državno rekorderko so takoj po padcu z višine štirih metrov prepeljali v bolnišnico v Innsbrucku, kjer so jo nemudoma operirali. Zdravniki so predvidevali, da Grünbergova ne bo več mogla hoditi, kasneje pa so ugotovili, da je do zloma hrbtenice in pretrgane hrbtenjače prišlo precej višje, kar pomeni, da bo najverjetneje ostala hroma od vratu navzdol.

Predstavnik atletinje Thomas Herzog je potrdil, da upanja za izboljšanje zdravstvenega stanja praktično ni, o čemer so že obvestili tudi njeno družino. Po besedah agenta je Grünbergova ''mentalno povsem prisebna in zelo pogumna''.

Avstrijska atletska zveza ustanovila sklad in prispevala 10.000 evrov za pomoč 21-letni atletinji, medtem ko je Tirolska atletska zveza odprla račun za prostovoljne prispevke.

Grünbergova za zdaj ostaja v bolnišnici v Innsbrucku, kjer je deležna najboljše možne oskrbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.