Šport
4 ogledov

Poškodba Natka presenetila selektorja

Slovenija - Poljska 30:28, Jure Natek Zala voda plastenka Stožice kvalifikacije Anže Petkovšek
Slovenska rokometna reprezentanca bo 26. decembra v Zrečah pričela s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Srbija. Selektorja Borisa Deniča v slabo voljo spravila predvsem poškodba Jureta Natka.

Selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denič je v četrtek predstavil seznam 20 igralcev za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 15. do 29. januarja prihodnje leto v Srbiji. Največji udarec za ekipo je gotovo poškodba enega najizkušenejših reprezentantov Jureta Natka, ki ga v petek čaka operacija. A selektor poudarja, da cilji ostajajo isti.

Selektor je na seznam za zdaj uvrstil 20 igralcev, ki se bodo na pripravah zbrali 26. decembra v Zrečah, saj za zdaj še čaka, kaj bo z Nenadom Bilbijo. Za zdaj še ni povedal, kateri trije igralci bodo med "rezervisti" za odhod v Vršac, ampak bo to reprezentantom obelodanil v ponedeljek. "Zato sem na sklepne priprave povabil enega igralca več, saj čakamo, kaj bo z Bilbijo. Trenutno ni dobro, ampak ga bom vseeno vzel s seboj, saj verjamem, da bo do prvenstva že nared," je dejal selektor, na uvodnih treningih pa bodo manjkali tisti, ki imajo obveznosti v tujih klubih.

Slovenci bodo prvo tekmo Eura 2012 odigrali 16. januarja proti Norveški. Še prej izbrano vrsto čaka pripravljalni turnir na Danskem. Od 5. do 9. januarja bodo namreč nastopili na močnem mednarodnem turnirju, kjer bodo merili moči s tremi reprezentancami: z Dansko se bodo pomerili v Koldingu, z Islandijo v Herningu, s Poljsko pa v Arhusu. A brez Natka, ki je zaradi poškodbe trebušne prepone že izgubljen. Po vrnitvi v domovino se bodo rokometaši znova zbrali v Zrečah in do odhoda v Srbijo (14. januarja) opravili še zadnji del od skupno predvidenih 30 treningov. Njihova vadba bo bolj ali manj namenjena piljenju taktičnih različic, medtem ko telesna priprava – izjema je le vadba za vzdrževanje moči – ne bo v ospredju.

"Poškodba Jureta Natka me je res presenetila, saj osebno nisem mislil, da se on sploh lahko poškoduje. Na testih ob zadnji reprezentančni akciji je bil tako dober, da si dobil občutek, da do tega ne more priti. Res sem bil zelo presenečen ob tej novici. Boštjan Kavaš mi je korektno povedal, da ta čas ni dovolj pripravljen za takšne napore. Tako smo ostali pri dveh desnih zunanjih, kar je lahko velik problem. Vrzel smo rešili tako, da smo vpoklicali še tretje krilo," je pojasnil Denič, ki še čaka, kaj bo z Bilbijo: "Nenad ima na eni nogi dve poškodbi. Ena se vleče že leto dni, saj mu v klubu ne dajo počitka, a ta ni tako skrb vzbujajoča. Bolj me skrbijo težave z ahilovo tetivo, a naša zdravniška služba bo storila vse, da ga usposobi za nastop na Euru. A ne za vsako ceno."

Nekaj težav ima tudi še Dragan Gajič, ki ga čaka še obračun v francoskem prvenstvu s Chamberyjem, nato bo prejel injekcijo v mišico ter moral mirovati dva dni, preden bo v Zrečah začel trenirati z izbrano vrsto. "Gotovo se je individualna moč reprezentance s poškodbo Natka zmanjšala, potenca državne reprezentance kot ekipe pa ne. Bosta pa Jure in David (Dolenec ter Miklavčič) dala toliko več, da bosta še Natka nadoknadila. To je moje razmišljanje. V športu je vedno prisotna tudi 'višja sila' in vedno moraš biti pripravljen tudi na to. Naši cilji ostajajo isti: v vsako tekmo gremo na zmago in poskušamo skozi skupino priti v drugi krog," je zatrdil Denič.

Slovenija bo v prvem delu evropskega prvenstva nastopila v skupini D. V Vršcu se bo najprej pomerila z Norveško (16. januar), nato s Hrvaško (18. januar), nazadnje pa z Islandijo (20. januar).

Na Deničevem ožjem seznamu so naslednji igralci:
– vratarji: Primož Prošt (Montpellier), Gorazd Škof (Cimos Koper) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško);
krilni igralci: Matjaž Brumen, Jure Dobelšek (oba Cimos Koper), Dragan Gajič (Montpellier), Luka Žvižej, Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško);
zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač, Sebastian Skube (oba Cimos Koper), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Nenad Bilbija (Minden);
krožni napadalci: Matej Gaber (Gorenje Velenje), Peter Pucelj (Crvena zvezda) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.