Šport
21 ogledov

Poškodba Razingarja ni hujše narave

Poškodba Tomaža Razingarja ni hujše narave. Počival bo dan ali dva. (Foto: Saša Saša Despot
Slovenska hokejska reprezentanca bo ob 19. uri v Tivoliju odigrala edino domačo tekmo pred bližnjim svetovnim prvenstvom. Nasprotnik je Kazahstan. Dan prej je lažjo poškodbo utrpel Tomaž Razingar.

Tekma med Slovenijo in Kazahstanom se začne ob 19. uri v Hali Tivoli. Cena vstopnice je pet evrov, izkupiček pa bo namenjen pomoči Japonski za nedavne naravne katastrofe. Vsak obiskovalec tekme, ki bo kupil vstopnico, bo prejel tudi spominsko majico. Hkrati je tekma edina priložnost pred svetovnim prvenstvom, da spodbudite rise na domačem ledu.

"Ta tekma je vskočila v zadnjem trenutku. Je vsekakor dobrodošla, zlasti za igralce, ki so se pripravam priključili zdaj. Ti bodo morali preklopiti na nekoliko višji tempo. Nekaj večjih ambicij za samo tekmo ni, želim si le ogledati nove igralce in videti, kdo je blizu in kdo daleč od nastopa na SP," je v pogovoru za Žurnal24 dejal selektor Matjaž Kopitar, pri čemer je mislil na igralce Acroni Jesenic in Tilie Olimpije, ki so se reprezentanci pridružili šele zdaj.

V ponedeljek se je na treningu poškodoval Tomaž Razingar. Do poškodbe je prišlo, ko se je z desno drsalko zadel v levo koleno. Tomaž ima na kolenu hematom, vendar po prvih ugotovitvah na srečo zadeva ni hujše narave. Dan ali dva bo moral še počivati, nato pa bo zopet pripravljen na največje napore.

Postava Slovenije proti Kazahstanu:

Vratarja
Robert Kristan in Matija Pintarič

Prvi napad
Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, Blaž Gregorc, Mitja Robar

Drugi napad
Rok Leber, Jaka Ankerst, Mitja Šivic, Sabahudin Kovačevič, Andrej Tavželj

Tretji napad
Andrej Hebar, Matej Hočevar, Žiga Pance, Žiga Pavlin, Damjan Dervarič

Četrti napad
Andrej Židan, Aleš Mušič, Boštjan Goličič, Klemen Pretnar, Žiga Svete

Rezerva
Miha Verlič

Danes med gledalci
Andrej Hočevar, Aleš Sila, Aleš Kranjc, Gregory Kužnik, Jakob Milovanovič, Luka Tošič, Ken Ograjenšek, Žiga Pešut, Tomaž Razingar, David Rodman in Marcel Rodman

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.