Šport
33 ogledov

Poškodbe angleške izbrane vrste

Cahill Terry Bolgarija Anglija kvalifikacije Euro 2012 Sofija Levski EPA
Nekdanji nogometaš in direktor za razvoj znotraj angleške nogometne zveze Sir Trevor Brooking upa, da John Terry in Gary Cahill ne bosta primorana odpovedati svojega sodelovanja na Euru 2012. Oba nogometaša sta se namreč poškodovala na prijateljskem obračunu z Belgijo. Terry si je nategnil tetivo, medtem ko ima Cahill morda celo zlomljeno čeljust.

Cahill in Terry, ki skupaj nastopata tudi za Chelsea, sta dodobra prestrašila selektorja Roya Hodgsona, saj sta imela na prijateljski tekmi z Belgijo kar nekaj težav. Poškodba Terryja ni preveč resna, saj naj bi šlo za lažjo poškodbo tetive, medtem ko je Cahill takoj odšel na slikanje zaradi suma zloma čeljusti. Prvi testi so pokazali, da poškodba slednjega le ni tako resna, zato v angleški reprezentanci upajo, da jim ne bo potrebno iskati zamenjav tik pred začetkom prvenstva.

''Gary je bil sinoči naša glavna skrb. Šel je na slikanje. V tem trenutku ne izgleda, da bi imel zlomljeno čeljust. Prepričan sem, da bodo dobro preverili, toda trenutno izgleda, da je vse v redu. Tudi Terry bo odšel na slikanje. Zdravniki upajo, da poškodba ni tako velika in bo lahko ostal del ekipe. Še vedno nismo obupali nad tem, da triindvajsterica ostala nedotaknjena,'' je za BBC Sportsweek povedal Brooking.


Avgusta se na zelenice vrača Nemanja Vidić

Težav s poškodbami pa nimajo samo v angleški izbrani vrsti, ampak te zadnjih šest mesecev pestijo tudi Nemanjo Vidića. Branilec Manchester Uniteda upa, da se bo lahko na zelenice vrnil že na začetku prihodnje sezone. Srb je poškodbo kolenskih vezi staknil lanskega decembra na obračunu proti Baslu, katerega so rdeči vragi izgubili z 2:1. Sedaj je nekoliko pospešil svoj rehabilitacijski proces in dokaj samozavestno zatrjuje, da bo že avgusta pripravljen za začetek sezone z Unitedom. ''Upam, da bom nared za veliki začetek'' je za The Sun povedal tridesetletni srbski reprezentant. ''Lahko tečem in počnem določene stvari na zelenici, kar je dobro za moje psihološko stanje, saj sem zadnje štiri mesece vsak dan preživel v telovadnici, kar je težko,'' je dodal Vidić. ''Najtežji del je za mano. Veselim se druge polovice moje rehabilitacije in dela na fizični pripravljenost,'' je zaključil nogometaš rdečih vragov, ki se je ekipi pridružil leta 2006.

Komentarjev 2
  • JackD 16:43 03.junij 2012.

    Cahill ne gre na prvenstvo zaradi dvojnega zloma čeljusti. Namesto njega je bil naknadno vpoklican Liverpoolov branilec Martin Kelly.Na drugi strani je Terry dobil zeleno luč za Euro.

  • grega.prebil 14:02 03.junij 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super igra manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se rokomet,kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.