Šport
34 ogledov

Poškodbe oklestile slovensko ekipo

slovenska hokejska reprezentanca hokej sp ostrava EPA
Z današnjim reprezentančnim zborom in začetkom priprav se je uradno začel projekt Katovice 2016.

Poškodbe so precej zredčile slovensko vrsto, selektor že zdaj ve, da na nekaj ključnih igralcev ne bo mogel računati. Že pred SP je moral na seznamu kandidatov prečrtati poškodovane Jana Muršaka, brata Marcela in Davida Rodmana, Boštjana Goličiča, Roka Pajiča in po novem še Nika Pema, ki je bil resen kandidat, a si je v končnici DP zlomil prst.

Lažje je poškodovan Blaž Gregorc, selektor upa, da se bo lahko pridružil ekipi, skoraj zanesljivo pa ne bo Mihe Štebiha in Žige Pavlina, ki igrata v kvalifikacijah za elitno češko ligo, ki pa se prekrivajo z začetkom SP.

Selektor ne more računati niti na najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja, ki mu urnik lige NHL ne dovoljuje sodelovanja na SP. Kopitar bo s svojimi kralji iz Los Angelesa tedaj nastopal v prvem krogu končnice.

"Zdaj sem že tudi sam postal malo vraževeren, zaradi teh zadev s kapetani in poškodbami," je o temi poškodb še dejal Zupančič in namignil na smolo, ki v zadnjih časih spremlja hokejiste s črko C na dresu.

V petek prvi test s Hrvaško

Sicer pa so, potem ko so nekateri igralci, tisti, ki so svoja klubska tekmovanja končali brez nastopa v končnici, že nekaj časa vadili v Kranju, danes uradno začeli priprave. Zdaj se je ekipa zbrala na Jesenicah, v petek jo že čaka prva od štirih prijateljskih tekem, s Hrvaško v Zagrebu.

"To je uraden začetek priprav, čeprav sem z večino fantov že opravil dvakrat po pet dni treningov v Kranju. Delo je bilo na zelo visoki ravni, naredili smo dobro osnovo za nadaljevanje priprav. Prvi teden se bomo še posvečali tudi fizični pripravi in vključevali treninge izven ledu, potem pa se že pripravljamo na prvo tekmo v Zagrebu. Kader imamo okrnjen zaradi poškodb, a je takšna pač narava našega športa," je dejal Zupančič.

"Počasi se bomo pripravljali. Ne bomo sveži, kar je normalno za to obdobje. Ne bo tako, kot za kakšno tekmo na SP, da bi bili spočiti in bi analizirali nasprotnika. Bolj pomembno bo, kako bomo igrali mi. Pomemben je naš pristop, da igramo odgovorno in angažirano," pred prvo pripravljalno tekmo razmišlja selektor.

''Zdaj se je začelo zares''

Priprave bosta zgolj nadaljevala tudi izkušena člana ekipe Jan Urbas in Sabahudin Kovačevič, ki sta tudi že vadila v Kranju. "Zdaj se je začelo zares. Jaz sem eden tistih, ki že 14 dni delamo v Kranju, zdaj nas bo malo več. Mi se bomo pripravljali, kot se moramo, šli bomo stoodstotno, igrali bomo na prvo mesto. Doslej sploh nisem razmišljal, da morda drugo mesto ne bo dovolj, a mi gremo na prvo mesto in igrali bomo vsako tekmo, kot moramo," pravi Urbas, ki je ostal brez stalnih soigralcev v peterki, bratov Rodman: "Poškodbe se žal dogajajo, enkrat med sezono, enkrat na koncu sezone. Časa za uigravanje bo dovolj, do SP je še tri tedne in bomo poskušali različne kombinacije."

"Ni prijetno, če končaš klubsko sezono tako hitro. Nekateri smo že trenirali, vsekakor je bolj dobrodošlo igrati, a tudi če ni tekem, je treba delati. Smo profesionalci, to je moja služba, vsak dan smo delali na polno. Mislim, da bomo zelo dobro pripravljeni," pa Kovačevič ne vidi težav zaradi pomanjkanja tekem v zadnjem času.

"Mladi se bodo hitro vključili v ekipo, vsako leto je v ekipi nekaj nosilcev, a vsakdo mora narediti svoj del naloge," pa izkušeni branilec razmišlja o tem, da je na uvodnem selektorjevem seznamu tudi zaradi težav s poškodbami veliko mladih igralcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.