Šport
10 ogledov

Poskrbela bo za reklamo Sloveniji

Kaisa Aatonen Estonija Estonka EuroBasket Celje Zlatorog Saša Despot
Vsako veliko tekmovanje ima številne prostovoljce. Tudi iz tujine. Med tujimi prostovoljci na evropskem prvenstvu pomaga tudi Estonka Kaisa Aatonen.

"V Sloveniji se res počutim odlično. Zelo sem žalostna, ker moram že jutri oditi domov. Želim si, da bi lahko tu ostala še nekaj dni. Slovenci so vsi zelo prijazni, vsaj ti, ki na prvenstvu delajo na področju za medije. Na začetku so bili nekoliko sramežljivi, a zdaj smo se že dobro spoznali. Zabavno je. Če bom še imela priložnost, se bom z veseljem vrnila v Slovenijo. Rada bi videla še ostala slovenska mesta in deželo. Vsekakor bom naredila kar nekaj reklame Sloveniji, ko pridem domov. Res nisem vedela, kaj lahko pričakujem, a sem bila zelo prijetno presenečena. Zelo mi je všeč tu," je povedala Kaisa Aatonen

Dobesedno le za sendviče

"Z nekaj ostalimi prostovoljci sem si malce ogledala mesto, ko smo imeli prost dan, igrali smo tudi košarko. Res sem se zabavala," je še dejala 23- letna Estonka. Kot prostovoljka si je morala sama plačati za pot v Slovenijo in poskrbeti za prenočišče. Prostovoljci imajo na voljo en topel obrok, sendviče, pijačo ter za čas prvenstva zastonj prevoze z vlaki in avtobusi.

"Na Facebooku sem videla prijavnico za EuroBasket. Poskusila sem in bila izbrana. In zdaj sem tu," je vseeno zadovoljna Kaisa. Slovenska reprezentanca ji sicer ni najbolj pri srcu, bolj stiska pesti za nekatere druge reprezentance:

"V tej skupini navijam za Gruzijo in Španijo. Ker Estonije ni na prvenstvu, navijam za Litvo, Latvijo in Finsko. Za vse sosednje države."

Košarka, odbojka in smučarski teki

In kako popularna je košarka v Estoniji? Pred kratkim so se Estonci sicer uvrstili na naslednje evropsko prvenstvo, ki bo v Ukrajini.

"Tekme so bile razprodane, vsi so navijali za reprezentanco. Na žalost nisem videla zadnje tekme, saj sem že bila v Sloveniji. Videla sem nekaj video posnetkov, bilo je izjemno. Košarka je zelo popularna. Veliko je navijačev, navijaških skupin. Menim, da je košarka pri nas popularnejša kot nogomet, saj v tem nimamo dobrih mednarodnih rezultatov. Ljudje imajo radi tudi odbojko in smučarski tek," je dejala Kaisa in se pošalila:

"Pozimi imamo veliko snega. Obstaja rek, da v Estoniji nimamo poletja, ampak tri mesece slabo vreme za smučanje (smeh)."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.