Šport
48 ogledov

"Poskušal bom s servisom & volejem"

nadal op zda new york EPA
Flushing Meadows. Deževno vreme v New Yorku turnir četrto leto zapored prestavilo za en dan. Novak Đoković in Rafael Nadal v ponovitvi lanskega finala.

Nocoj ob 22.30 bodo oči teniških navdušencev uperjene v finale Odprtega prvenstva ZDA med Novakom Đokovićem in Rafaelom Nadalom. Španec se je po polfinalni zmagi nad Andyjem Murrayem pošalil z novinarji: "Moj načrt v finalu? Poskušal bom s servisom & volejem!" Seveda take "samomorilske" taktike od 2. igralca sveta ni za pričakovati. V modernem tenisu se je še najmočnejši serverji v Wimbledonu ne poslužujejo več.

 


"Ponoviti lanski finale"

Majorčan je nadaljeval v resnejšem tonu: "Igrati moram agresivno, podobno lanskemu finalu. To tekmo sem si večkrat pogledal in vem, kaj moram narediti. Vprašanje je le, če mi bo nasprotnik to sploh dovolil." V lanskem finalu New Yorka je Nadal Đokovića premagal z rezultatom 6:4, 5:7, 6:4 in 6:2, kar je bila njegova deveta zmaga na turnirjih za grand slam, potem pa je letos z zmagoslavjem v Parizu dodal še deseto. Đoković je za zdaj pri treh (dvakrat OP Avstralije in enkrat Wimbledon).

 

Tudi Puff Diddy za Noleta

Neverjetni povratek Đokovića v polfinalu proti Švicarju Rogerju Fedrerju je s tribun pospremil (verjeli ali ne?!) slavni pevec Puff Diddy. Temnopolti raper se je Noletove zmage veselil tako, kot da je njegov najboljši prijatelj in bo v srbskem navijaškem kotičku verjetno tudi nocoj. "Dovolj dober sem, da premagam Nadala. To sem letos dokazal že na treh različnih podlagah," pred tekmo pravi Beograjčan, ki je letos utrpel le en poraz. Stavnice ga upravičeno postavljajo za favorita, saj je z Nadalom letos odigral pet tekem, vse so bile finalne, in k mreži vsakič pritekel kot zmagovalec. Mu bo Rafa šestič prekrižal račune?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.