Šport
6 ogledov

Poslastica za konec

Žurnal24 main
Najboljše vedno pride na koncu. Tako je tudi v tenisu. V nedeljo se bo v Šanghaju začel zaključni moški turnir sezone. A žal brez prvega moža svetovnega tenisa Rafaela Nadala.

Medtem ko se v Dohi, kjer poteka zaključni turnir turneje WTA, boji bližajo koncu in najboljše teniške igralke od zasluženega počitka loči le še en dan, se najboljši teniški igralci pripravljajo na sklepno dejanje svoje teniške sezone, na katerem pa bo manjkalo prvo ime – Rafael Nadal . "To je ena od najtežjih odločitev v moji karieri, saj gre za zelo pomemben turnir. Toda za menoj je dolgo in naporno leto in nimam več potrebne svežine za nastope na najvišji ravni," je pojasnil 22-letnik z Mallorce, ki je letos osvojil Roland Garros in Wimbledon. Kljub tej odločitvi ima Nadal še en velik cilj v tej sezoni, s Španijo dvigniti pokal za Davisov pokal. Finale proti Argentini bo od 21. do 23. novembra v Mar del Plati.

Vroča Tsonga in del Potro
Čeprav Španca na Kitajskem ne bo, pa bo letošnji turnir najboljše osmerice zanimiv kot že dolgo ne. Roger Federer, ki brani naslov, želi dokazati, da še ni za staro šaro, vendar mu bodo mladci na čelu z Andyjem Murrayjem zagotovo dihali za ovratnik.


Jo-Wilfried Tsonga je eden od štirih novincev na zaključnem turnirju. © EPA

 
 
 

Upam, da bo smetano na torti pomenila zmaga v Šanghaju.

Jo-Wilfried Tsonga

 
Vroče blago sta tudi Jo-Wilfried Tsonga in Juan Martin Del Potro . Prav Argentinec bo v obračunu z Novakom Djokovićem odprl letošnji masters. Čeprav je Srb tretji igralec sveta, je 20-letni Del Potro ob koncu leta v boljši formi. Beograjčan je v zadnjih štirih dvobojih le dvakrat zmagal, pa še takrat sta mu tekmeca srečanje predala. V nedeljo bo na igrišče stopil tudi Tsonga, nasproti mu bo stal Nikolaj Davidenko . Francoz je vlak za Šanghaj ujel na zadnjem mastersu v Parizu, kjer je zmagal: "Ta zmaga je zaokrožila mojo odlično sezono. A vseeno upam, da bo smetano na torti pomenila zmaga v Šanghaju."

Fantje v rdeči skupini bodo loparje prekrižali šele v ponedeljek. Federer bo svojo moč preizkusil na Gillesu Simonu , ki je na Kitajsko prispel čez stranska vrata, potem ko se je nastopu odpovedal Nadal. Prvi tekmec Murraya pa bo Andy Roddick .

Bogate nagrade
Letošnji masters se bo sicer v zgodovino vpisal tudi po tem, da so se nanj uvrstili kar štirje novinci: Murray, Tsonga, Del Potro in Simon. V anale bo šel tudi po izjemno bogatem nagradnem skladu, saj bo zmagovalec domov odpotoval težji za kar 600 tisoč dolarjev. Če bo kateri ostal neporažen, pa bo v žep pospravil kar 1,3 milijona evrov. Prihodnje leto se masters iz Šanghaja seli v London .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.