Šport
24 ogledov

Poslavlja se tudi Nole

1/13
Žurnal24 main
Številka dve svetovnega tenisa, Srb Novak Đoković, je še drugič v dveh tednih izgubil proti Fernandu Verdascu. Četrtfinalni obračun Rome Mastersa se je končal po treh nizih (7:6, 3:6 in 6:4)

Fernando Verdasco je bil od Novaka Đokovića boljši že v polfinalu Monte Carlo Mastersa in že od samega začetka je kazalo na podoben razplet tudi v Rimu. V prvem nizu Noletu nikakor ni steklo, nekajkrat je izgubil tudi živce ter iz jeze celo razbil svoj lopar. Prvak iz leta 2008 je kljub temu  proti šestopostavljenemu igralcu turnirja prvi niz izgubil šele po podaljšani igri.

Prvi igralec sveta, Roger Federer, ki je v posamezni konkurenci izpadel že v prvem krogu, je tekmovanje zaključil tudi pri dvojicah, kjer je nastopil skupaj s svojim rojakom Yvesom Allegrom. S 6:4, 6:4 sta ju premagala Američana John Isner in Sam Querrey.

V drugem nizu je popularni Srb pokazal povsem drugi obraz in s tremi dobljenimi breaki izenačil na 1:1. Kljub temu pa je za zadnji niz več moči ostalo Vredascu, ki je po treh urah in 17 minutah igre slavil napredovanje v polfinale, kjer se bo pomeril z zmagovalcem obračuna med Jo-Wilfriedom Tsongo in Davidom Ferrerom.

ATP Masters - Rim, četrtfinale:

N. Đoković (Srb) : F. Verdasco (Špa) 6:7(4), 6:3, 4:6
J. Tsonga (Fra) : D Ferrer (Špa) 4:6, 1:6
R. Nadal (Špa) : S. Wawrinka (Švi) 6:4, 6:1
F. Lopez (Špa) - E. Gulbis (Lat)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.