Šport
18 ogledov

Poslavlja se za nedoločen čas

tiger woods EPA
Ameriški golfist si bo privoščil oddih od profesionalnega športa, saj meni, da njegova igra ni sprejemljiva za nastope na največjih turnirjih.

Tiger Woods se je znašel v rezultatski krizi in se kot njegova izbranka Lindsey Vonn sooča tako z lastnim kot razočaranjem celotnega ameriškega naroda. Medtem ko ga nekateri mediji pozivajo k upokojitvi, pa se je legendarni golfist odločil, da si bo privoščil nekaj odmora.

''Moja igra in rezultati niso sprejemljivi za nastope na golf turnirjih,'' je na uradni strani zapisal Woods in dodal: ''V turnir se podam z namenom, da bi tekmoval na najvišjem nivoju. Vrnil se bom, ko bom menil, da sem pripravljen.''

Woods je moral prejšnji teden predčasno končati nastop na turnirju Torrey Pines, kjer ga je izdal hrbet. Ameriški zvezdnik je sicer zatrdil, da poškodba ni povezana z operacijo, ki jo je prestal spomladi lanskega leta.

''Odločen sem, da ponovno ujamem svojo najboljšo igro. Rad bi nastopil na turnirju Honda Classic, ki poteka v mojem domačem kraju in mi veliko pomeni, vendar ne bom zaigral, če ne bom pripravljen. To ne bi bilo pošteno do nikogar,'' je povedal nekdanji prvi igralec sveta, ki so ga v zadnjih letih zdelale poškodbe vratu, kolena, Ahilove tetive, komolca in hrbta. Trenutno se nahaja na 62. mestu lestvice, kar je njegova najslabša uvrstitev po letu 1996.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.