Šport
25 ogledov

Posledice hujše od pričakovanih

Steven Kruijswijk Youtube
Nizozemski kolesar Seven Kruijswijk si je v padcu na petkovi etapi Dirke po Italiji zlomil rebro, zato je njegov nastop v nadaljevanju kolesarske pentlje pod velikim vprašajem.

Steven Kruijswijk je naredil napako pri spustu s Col d'Angela in grdo padel, rentgenski pregled v bolnišnici pa je potrdil, da je utrpel zlom rebra ter poškodbi hrbta in noge. 

Nizozemec je zaradi padca na 19. etapi izgubil ogromno časa in ostal brez rožnate majice vodilnega na letošnjem Giru. V skupnem seštevku je trenutno uvrščen na tretje mesto.

''Sledil sem ostalim in naredil neumno napako. Končal sem v snežni bankini. Padec ni bil tako hud, a kolo je bilo v zelo slabem stanju. Izgubil sem stik z vodilnimi in takrat sem vedel, da je konec,'' je povedal Kruijswijk.

''Bolijo me rebra in hrbet. Počutim se slabo, moja morala je na psu. Še vedno sem tretji? Da, a tukaj sem izgubil Giro,'' je dodal Nizozemec, ki ima v skupnem seštevku dobro minuto zaostanka za vodilnim Estebanom Chavesom.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.