Šport
3470 ogledov

Grozljive posledice nesreče, ki je terjala 15 življenj

Humboldt Broncos Fotografije razbitin govorijo same zase.
Število smrtnih žrtev se je povzpelo na 15.

Kanado je pretresla grozljiva tragedija. V prometni nesreči, ki se je zgodila v petek med peto in šesto uro zjutraj na avtocesti 35 v provinci Saskatchewan, približno 240 kilometrov severovzhodno od mesta Saskatoon, je umrlo 15 ljudi.

Svet Tragedija v Kanadi, umrlo 13 mladih hokejistov

Večina smrtnih žrtev je bila članov mladinske hokejske ekipe Humboldt Broncos. Hokejisti so bili na poti v Nipawin, kjer bi morali odigrati tekmo končnice. Na avtobusu, ki je v križišču silovito trčilo s tovornjakom, je bilo vključno z voznikom 29 ljudi. 15 ljudi je umrlo, 14 je bilo poškodovanih, med njimi trije huje.

"Šokiran sem. Poznal sem vsakega izmed njih. Takšne tragedije si ne moreš niti zamisliti. Ne moremo verjeti," je na robu solz dejal predsednik kluba Kevin Garinger. Oglasil se je tudi kanadski premier Justin Trudeau, ki je vsem prizadetim izrekel sožalje.

Humboldt Broncos | Avtor: Profimedia Profimedia

Ekipa je imela na uradnem seznamu 24 igralcev, starih od 16 do 21 let, in tri trenerje. Nastanjena je bila v Humboldtu, majhnem mestecu s približno 6000 prebivalci, ki leži slabih 200 kilometrov južno od Nipawina.

Mestece je po objavi tragične novice zajelo vsesplošno žalovanje. Ljudje so se v velikem številu zbirali v bližini hokejske dvorane, kjer so iskali uteho v majhni, a tesno povezani skupnosti. Tam so v strahu čakali na novice o svojih bližnjih. Solze so tekle v potokih. "Ljudje so posedali po tribunah. Vsi smo bili šokirani. Nismo vedeli, kaj storiti. To ni tragedija za Humboldt, ampak za kanadski hokej nasploh. Zelo nam je težko," je povedal župan Rob Muench.

Preiskava nesreče še poteka. Na dan prihajajo tudi posnetki s prizorišča, ki nazorno pričajo o tem, kako silovito je bilo trčenje avtobusa in tovornjaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice