Šport
42 ogledov

''Posledice padca so zelo grenke''

fritz dopfer EPA
Za nemškega alpskega smučarja Fritza Dopferja se je sezona končala, še preden se je dobro začela.

Fritz Dopfer si je a treningu v avstrijskem Zillertalu pri padcu zlomil nogo, podobna poškodba je nedavno doletela Avstrijko Eva-Mario Brem, kar pomeni, da bo okrevanje trajalo vsaj pol leta.

Zima, ki bo imela vrhunec februarja s svetovnim prvenstvom v St. Moritzu, se je tako za nosilca srebrne medalje v slalomu z zadnjega SP že končala. V njej bo imel le dve uvrstitvi, 27. mesto na uvodnem veleslalomu v Söldnu in osmo mesto na prvem slalomu v Leviju.

"Posledice padca so zelo grenke. A že zdaj mislim na to, da se bom vrnil. Prepričan sem, da lahko prenesem tudi takšne udarce v športni karieri," je po neprijetnem dogodku sporočil 29-letni smučar, ki so mu poškodovano levo nogo, zlomil si je mečnico in golenico, že operirali v Innsbrucku, po nekaj dneh počitka bo lahko že začel proces okrevanja.

Njegov naslednji cilj so zdaj olimpijske igre v Južni Koreji 2018. "Rehabilitacije se bom lotil z vso disciplino, tako da bom v olimpijski sezoni povsem nared," je že napovedal slalomski svetovni podprvak, ki je na zadnjih OI v Sočiju za las ostal brez medalje na četrtem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.