Šport
13 ogledov

"Posma je pravi 'capo'"

Vloga Darka Prusnika pri jeseniškem moštvu tudi po prihodu Mika Posme ostaja nes Žurnal24 main
Bodo železarji po prihodu Mika Posme le zaigrali bolje in se potegovali za končnico? "Pri Olimpiji se je že pokazalo, da je on dobra izbira, ko je prišel sredi sezone," je dejal Darko Prusnik.
Tomaž Vnuk pa mi je povedal, da je Posma takrat odšel do Matjaža Seklja in mu rekel, da me rabi pri hokeju, češ, kaj jaz delam pri košarki.
Darko Prusnik

Po prihodu Mika Posme na Jesenice je v železarskem mestu zapihal nov, svež veter. Ameriški trener je v ponedeljek že vodil prvi trening, ki je služil predvsem spoznavanju z igralci in preostalim trenerskim štabom. Poleg Posme ga sestavljata še Dejan Varl in Darko Prusnik. Slednji Posmo pozna še iz časa, ko je ta deloval pri ljubljanski Olimpiji.

Sprva pa smo se s Prusnikom vrnili v bližnjo preteklost. Zanimalo nas je, kako ste sodelovala z zdaj že nekdanjim trenerjem Jesenic Ildarjem Rahmatuljinom? "Midva sva se z Ramotom dobro razumela in vedno se bova. Z njim nikoli nisva imela nesporazumov, saj s tako dobrim človekom ne moreš imeti nesporazumov. On je tudi odličen trener, vendar je tako prišlo,“ je sprva dejal Prusnik in nato po krajšem premoru nadaljeval: "Imamo zelo mlado ekipo. Na začetku smo sicer vedeli, da bo do tega verjetno prišlo. Ogromno fantov je še lansko leto igralo za drugo ekipo. To je bil za njih res ogromen preskok. Toda trenerski poklic je krvav in tako je. Ramotu pa v prihodnosti želim vse najboljše. Midva pa sva prijatelja in bova ostala tudi v prihodnje.

Posma je pravi "capo"
"Pri Olimpiji se je že pokazalo, da je on dobra izbira, ko je prišel sredi sezone. Jaz njega poznam iz časov, ko je deloval v Tivoliju. Takrat sem bil sicer pri košarkarjih Olimpije. Videvali smo se predvsem v fitnesu. Tomaž Vnuk pa mi je povedal, da je Posma takrat odšel do Matjaža Seklja in mu rekel, da me rabi pri hokeju, češ, kaj jaz delam pri košarki,“ pa je na vprašanje, ali se mu zdi Posma prava izbira za Jesenice odgovoril Prusnik. Posmo čaka zelo veliko dela, če želi Jesenice popeljati v končnico lige Ebel. Zaostanek za osmim mestom, ki še pelje v izločilne boje, namreč znaša gromozanskih 12 točk. Toda kot pravi Prusnik, je Posma velik motivator in pravi "capo", ki ve, kako se stvarem streže. Očitno je Posma že motiviral Prusnika, saj je med pogovorom optimizem kar vrel iz njega: "Če bi imeli nekaj več sreče in če bi sodniki včasih sodili v našo korist, bi imeli veliko več točk. Toda mi se bomo priključili Olimpiji in Medveščaku. Igrali bomo svojo igro in gremo naprej.

Še enkrat ponavljam, če nam uspe priti med končnico, potem se lahko zgodi vse. Tam je vsaka tekma zgodba zase.
Darko Prusnik

Ljubljanski ljubitelji hokeja Posme vsekakor ne bodo nikoli pozabili. Kako le, ko pa je bil ravno on ob takrat res fantastičnem Alexu Westlundu glavni krivec za uvrstitev Olimpije v veliki finale lige Ebel. Preden smo se poslovili od Prusnika pa smo ga še povprašali, če se lahko sanjska zgodba Olimpije ponovi tudi na Jesenicah? "Če pridemo med osem, potem je vse mogoče. Mi smo nazadnje proti Linzu vodili že z 2:0, toda nato nam sodniki niso dovolili zmagati. To je bilo res noro, kaj je tisti sodniki počel. Jaz sem dobil devet tekem kazni, ker se nisem strinjal z njegovimi odločitvami. Res je bilo noro, vodili smo proti favoritom, vendar so nato sodniki naredili svoje. Še enkrat ponavljam, če nam uspe priti med končnico, potem se lahko zgodi vse. Tam je vsaka tekma zgodba zase. Že sedaj smo pokazali, da lahko igramo tudi z najboljšimi ekipami. Toda sprva moramo priti do končnice. To bo veliko težje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.