Šport
2821 ogledov

Posnetek Nadala na treningu, ki njegovim privržencem ne bo všeč

Rafael Nadal Reševalni pas/Twitter
Posnetki z Majorke ne morejo biti všeč privržencem Rafaela Nadala. Ta je trening zaključil predčasno – v hudih bolečinah.

Eden najboljših teniških igralcev vseh časov, Španec Rafael Nadal, je zaradi poškodbe kolka iz karavane odsoten že več mesecev. Težave 36-letnika se vlečejo že dalj časa in čeprav si je Majorčan želel vrnitve v karavano začasa peščenih turnirjev, je za zdaj še izven tekmovalnega pogona.

Španec sicer trenira na domačih tleh, toda posnetki, ki so včeraj obšli svet, niso najbolj obetavni. Nadal je namreč med treningom nepremično obstal v bolečinah, nato pa po več sekundah predaha le odkorakal do klopi. A vendarle, kot je uspelo izvohati vselej dobro obveščenim novinarjem madridskega športnega časnika As, naj bi bili posnetki vzeti izven konteksta. Stanje pri Nadalu se ni spremenilo, naj bi jim dejal neimenovani vir. Tudi sicer s posnetkov ni razvidno, za kakšno težavo je šlo pri Nadalu. Lahko le ugibamo, ali je imel bolečine v kolku, morda kolenih, morda ga je le obšla slabost.

Majorčan sicer še vedno trenira in se pripravlja na vrnitev v karavano, a mora pač sprejeti, da so ob takšnem pomanjkanju treninga in odsotnosti iz tekmovalnega pogona potrebne določene prilagoditve, še dodajo pri Asu.

Vsi, ki poznajo Rafaela Nadala, vedo, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bi nastopil na njemu tako ljubem Roland Garrosu (osvojil ga je kar 14-krat!), pa čeprav tam morda ne bo stoodstotno pripravljen. Nenazadnje bo, v kolikor bo nastopil v Parizu, tam tudi branil naslov, saj je lovoriko visoko v zrak dvignil tudi lani.

Španec si je sicer želel povratka že v Rimu, a je nato nastop na turnirju odpovedal, ob tem pa dejal, da je vendarle opazil izboljšanje v svojem počutju. Do začetka Roland Garrosa ima Nadal še nekaj časa, da povsem sanira poškodbe in se kolikor toliko dobro pripravi na turnir, saj se ta začne 28. maja. A Nadala na letošnjem Roland Garrosu čaka zelo težko delo: njegov rojak Carlos Alcaraz je v fantastični formi, poleg tega je novega grand slama še kako lačen tudi Srb Novak Đoković.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.