Šport
8 ogledov

Postal bo najboljši sprinter vseh časov

Marka Cavendisha je "poklicala" že četrta zmaga. Karavano zdaj čaka 12. etapa To Žurnal24 main
Erik Zabel je dopoldne dejal, da bo Mark Cavendish postal najboljši sprinter vseh časov. Nemčeve besede se uresničujejo, saj je Britanec zdaj dobil drugo zaporedno etapo na Touru.

Britanec Mark Cavendish (Columbia) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Franciji, s čimer je dosegel že drugo etapno zmago na Touru. Tudi tokrat je Cavendish dobil sprint ubežne skupine. "Bilo je odlično, kot kaže pa je bila moja ekipa edina, ki je bila res pripravljena dirkati," je po šesti etapni zmagi na francoski dirki dejal 24-letni Britanec. Na 196 kilometrov dolgi preizkušnji od Marseilla do Grande-Motta je bil drugi Norvežan Thor Hushovd, tretji pa domačin Cyril Lemoine. Zadovoljen je bil tudi Američan Lance Armstrong, pa čeprav so ga organizatorji denarno kaznovali (s 65 evri globe), ker je zamudil na start. V etapi je dosegel 19. mesto, z istim časom kot zmagovalec pa je v skupnem seštevku z desetega napredoval že na tretje. Skupno vodstvo je obdržal Švicar Fabian Cancellara (Saxo Bank), ki je tokratno etapo končal na šestem mestu. Edini slovenski predstavnik Simon Špilak je z zaostankom 41 sekund osvojil 113. mesto.

 
 

Če bo še naprej napredoval, bo postal najboljši sprinter vseh časov.

Erik Zabel

 
Še pred drugo zaporedno Cavendishevo zmago je šestkratni dobitnik zelene majice na Touru, Erik Zabel, dejal, da bo Britanec postal najboljši sprinter vseh časov. "Že zdaj je eden od treh najboljših vseh časov. Lahko ga damo ob bok Mariu Cipolliniju in Andreju Darrigadeju. Star je šele 24 let. Če bo še naprej napredoval, bo postal najboljši sprinter vseh časov." Zabel je obtem Cavendishu dal še nekaj nasvetov. "Vozil sem veliko Tourov, Marku lahko povem tiste male skrivnosti. V karieri še ni končal velike tritedenske dirke, a prepričan sem, da letos lahko pride na cilj v Pariz." V torek bodo kolesarji na Touru vozili ekipni 39-kilometrski kronometer v Montpellierju.

Tour, 3. etapa:
1. M. Cavendish (VB)

2. T. Hushovd (Nor)i
3. V. Lemeine (Fra)
4. S. Dumoulin (Fra)
5. J. Pineau (Fra)
6. F. Cancellara (Švi/) vsi isti čas
113. S. Špilak (Slo) +0:41

Tour, skupni vrstni red:
1. F. Cancellara (Švi) 4:49:41

2. T. Martin (Nem) +0:33
3. L. Armstrong (Zda) +0:40
4. A. Contador (Špa) +0:59
5. B. Wiggins (VB) +1:00
6. A. Klöden (Nem) +1:03
79. S. Špilak (Slo) +2:21
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.