Šport
47 ogledov

"Postati vodilni dogodek na Jadranu"

Direktor turnirja Andrej Bizjak je zadovoljen z razvojem. (Foto: Barbara Milavec Žurnal24 main
Približuje se šesta izvedba teniškega turnirja Slovenia Open v Portorožu. "Naš cilj je postati stalni, vodilni poletni dogodek v jadranski regiji," je dejal direktor turnirja Andrej Bizjak.
Jelena Janković, Francesca Schiavone, Anastazija Pavljučenkova, Sara Errani, Dominika Čibulkova in Sabine Lisicki bodo glavne zvezdnice Slovenia Opna. Seveda ne bodo manjkale Slovenke, na čelu s Polono Hercog.

To soboto se bo s kvalifikacijami začel šesti turnir serije WTA v Portorožu. "Naš cilj je postati stalni, vodilni poletni dogodek v jadranski regiji. Tu ne mislim le na šport, temveč tudi družabnost. Torej v tej smeri, kot je šel na Hrvaškem turnir ATP v Umagu," je vizijo turnirja v mestu rož zaupal direktor prireditve Andrej Bizjak.

Duhamorno lobiranje
V družbi nekdanje zmagovalke Roland Garrosa Mime Jaušovec mora Bizjak opraviti nemalo potovanj, na katerih je cilj vrhunske igralke prepričati v nastop na Obali. Ker za turnir z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev praviloma ne velja veliko zanimanje, je treba velika imena privabiti z oglaševanjem kraja kot udobne turistične destinacije. "Naša delegacija se udeleži večjih turnirjev. Potem predstavimo svojo plat, igralke pa povedo, ali to sodi v njihov koledar tekmovanj," je pojasnil Bizjak.

Prihaja tudi Jankovićeva
Letos najuglednejši obisk predstavlja Jelena Janković, trenutno druga igralka na svetu. Bizjak pravi, da je s Srbkinjo stik navezal v Miamiju in Parizu: "Na srečo ji Portorož letos gre v koledar, tako da je ponudbo sprejela. Navsezadnje gre za edini turnir, ki poteka na območju bivše Jugoslavije, zato pri njej neka naklonjenost do nas vsekakor obstaja."

Dosegli okvire
Nagradni sklad se v prihodnje ne bo zviševal. "Glede na velikost Slovenije in ekonomsko moč države smo že dosegli svoje okvire. Zadovoljni smo že s tem, da smo zbrali potrebna sredstva," je sklenil prvi mož turnirja in poudaril, da izvedba v prihodnjih dveh sezonah še ni fiksno zagotovljena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.