Šport
279 ogledov

Postavil je nov svetovni rekord, ki pa ne bo priznan

Christopher Morales Williams X
Kakšno razočaranje za mladega kanadskega atleta!

Kanadski najstnik Christopher Morales Williams je konec tedna na univerzitetnem atletskem mitingu v Fayetvillu v ameriški zvezni državi Arkansas izboljšal dvoranski svetovni rekord v teku na 400 m.

Ura se je ustavila pri 44,49 sekunde, a danes iz ZDA prihaja novica, da rekord zaradi neprimernih startnih blokov ne bo priznan.

Novico je na omrežju X potrdilo Združenje trenerjev za atletiko in tek na smučeh Združenih držav Amerike, kjer so zapisali, da rekord 19-letnega študenta univerze Georgia ne bo priznan.

Startni bloki, uporabljeni na tekmi, namreč niso bili v skladu s predpisi Svetovne atletike, ki so potrebni za potrditev svetovnih rekordov.

V skladu s pravilnikom morajo biti bloki povezani z ustreznim startnim informacijskim sistemom, ki spremlja reakcijske čase.

Svetovni rekorder tako še naprej ostaja Američan Michael Norman, ki je najboljšo veljavno znamko v dvorani, 44,52 sekunde, postavil marca 2018.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.