Šport
65 ogledov

Poteko odhaja, Celjani že imajo zamenjavo

Vid Poteko Saša Despot
Vodstvo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je sporočilo, da se v enega klubov elitne lige prvakov seli še četrti igralec v zadnjem letu dni, Vid Poteko odhaja v Meškov Brest.

Vid Poteko bo s sezono 2017/18 postal novi član beloruskega prvaka, Meškov Bresta, kjer bo družbo delal še enemu Celjanu, tam namreč nastopa tudi Simon Razgor. Poteko bo tako v letu dni že četrti igralec, ki je bil bodisi vzgojen v Celju, ali pa je tu do konca razvil svoj talent ter se pokazal Evropi in svetu.

Poteko je imel sicer s celjskim klubom pogodbo še za naslednjo sezono, tako da bo bodo ob predčasni prekinitvi pivovarji upravičeni do denarne odškodnine. Član Celja je bil od leta 2003 dalje, ko je prvič nastopil za mlajše dečke, za člansko ekipo pa je nastopal od leta 2010 in je do danes zbral 289 nastopov, na katerih je dosegel 414 zadetkov. Z belorusko ekipo je sklenil triletno pogodbo.

"Pravzaprav še ne čutim, da odhajam iz Celja, saj moramo v naslednjih dveh tednih dokončati še zadnje dejanje te sezone in osvojiti naslov. Že lani sem na svoj naslov prejel zanimive ponudbe, o katerih sem razmišljal in jih dolgo časa odklanjal, letos se je zgodba ponovila, na mizi sem imel kar nekaj ponudb, a ponudba Meškova je bila tista, ki je nisem mogel zavrniti, saj gre za klub, ki mi poleg ostalih pogojev nudi igranje elitne lige prvakov ter SEHA lige, ki sta zelo kakovostni tekmovanji. Začutil sem, da je morda sedaj čas, da se preizkusim tudi v tujini, kar je bila moja želja in mislim, da je želja večine športnikov. Občutki ob tem so mešani. Zelo dolgo časa sem razmišljal ali oditi iz Celja. To je moj klub, dal mi je vse kar vem in znam o rokometu, odlično se dela z mladimi igralci in na njihovem razvoju, tako bo gotovo tudi v prihodnje. Več kot 100 procentno pa sem prepričan, da se bom v Celje še vrnil in da tu še nisem zaključil celotne zgodbe," je dejal Poteko.

Anić: Celje je najboljši slovenski klub

So pa Celjani za to igralno mesto že našli rešitev in to v priznanem francoskem igralcu, sicer rojenem v Mostarju, Igorju Aniću, ki ima s francosko reprezentanco tako naslov svetovnega prvaka (Katar 2015), kot evropskega prvaka (Danska 2014). Nastopal je že za celo vrsto priznanih klubov, kot so Montpellier, Kiel, Gummersbach in Nantes. S Kielom je leta 2010 postal tudi evropski prvak. Trenutno je član francoskega prvoligaša Sarana, ki se bori za obstanek, Anić pa je štirinajsti strelec francoskega prvenstva s 107 zadetki. Celje je z njim podpisalo dveletni dogovor.

"Celje je najboljši slovenski klub z izjemno tradicijo na mednarodni sceni. V zadnjih letih vsako leto vzgojijo izjemne mlade rokometaše, zato sem zelo vesel, da se bom pridružil tej ekipi in ji pomagal s svojimi izkušnjami, ki sem jih nabral v dosedanji karieri, hkrati pa pričakujem, da se bom tudi sam razvil in postal še boljši rokometaš. Tu je kar nekaj igralcev, ki igrajo za reprezentanco, srečevali smo se tudi v ligi prvakov in jih že poznam, nekaj pa je mladih, ki so gotovo prihodnost, saj igrajo v Celju. O Tamšetu sem slišal samo zelo pozitivne stvari, tako osebno kot po športni plati, tako da sem zelo srečen, ker bom lahko delal z njim. Seveda so cilji povezani tudi z osvajanjem lovorik, kar verjamem, da nam bo skupaj uspevalo, zato se že veselim prihoda v Celje," pa je povedal Anić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.