Šport
43 ogledov

''Potem se rojevajo takšni, kot je Peter''

peter prevc EPA
Sovaščani najboljšega skakalca na svetu Petra Prevca so začeli z načrtovanjem sprejema ob koncu sezone.

Uspehe smučarskega skakalca Petra Prevca z navdušenjem spremljajo v domači Dolenji vasi v Občini Železniki. Tako kot so zanj že v preteklosti pripravili sprejeme ob koncu sezone, ga načrtujejo tudi letos. Ne vedo še, kdaj bo, a bo zagotovo, po Planici, pravi predsednik Krajevne skupnosti Dolenja vas Jernej Bešter.

Skakalec ljubitelje športa navdušuje od začetka tokratne smučarske sezone. Potem ko je med drugim zmagal na novoletni turneji v smučarskih skokih, je v soboto postal še svetovni prvak v smučarskih poletih na Kulmu.

"Ne le zadnje tedne, že več let Prevčevo športno pot budno spremljajo domačini. Ožja športna skupina navijačev in Športno društvo mu vseskozi stojijo ob strani," je za STA dejal predsednik Krajevne skupnosti Dolenja vas Jernej Bešter. "Nadvse smo ponosni, ker je Peter iz Dolenje vasi," je dodal.

Domači navijači se spontano zbirajo ob prenosih tekem in skupaj navijajo v lokalu, mnogi jih raje spremljajo od doma, organizirajo pa tudi skupinske oglede tekem v živo, kadar to zmorejo. Tako so se v soboto z enim avtobusom odpeljali tudi na ogled zadnje serije svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulm in se veselili Prevčeve zmage.

Glede na Prevčeve uspehe - pa sezone še ni konec - tako že razmišljajo o pripravi sprejema, ki ga skupaj z drugimi organizira Športno društvo Dolenja vas. Konkretno se o sprejemu za slavnega domačina še niso pogovarjali. "Med sezono je nemogoče," pravi Bešter, zagotovo pa bo sprejem na koncu sezone, to je po Planici. Kdaj in kako, je trenutno še malo prezgodaj govoriti, je dodal.

''Zagon morajo zdaj izkoristiti''

Dolenja vas, ki leži na poti iz Škofje Loke proti Železnikom in kjer živi okoli 480 prebivalcev, tako zdaj ni znana samo po Plečnikovem spomeniku na začetku vasi, ampak tudi po Prevcu, ki stanuje nedaleč od spomenika.

V vasi imajo manjšo skakalnico, kjer organizirajo tekme, zanimanje za skoke pa se med mladimi po Beštrovih besedah tako v Dolenji vasi kot tudi drugje zagotovo povečuje. "Ta zagon morajo zdaj izkoristiti klubi in športna društva, potem se pa rojevajo takšni, kot je Peter. Treba je graditi na dolgi rok," je dejal Bešter.

Veseli zaradi uspehov svojega občana so tudi na Občini Železniki. Kot je za STA povedal župan Občine Železniki Anton Luznar, spremljajo Prevčevo športno pot in se veselijo z njim. Veseli so tudi, ker s tem promovira domače kraje, občino in celotno Slovenijo. Hkrati, kot je poudaril Luznar, daje zelo lep zgled mladini, da se s trdim delom in treningi dan nekaj doseči.

Skoki so tako trenutno najbolj priljubljena športna disciplina v občini, kjer sicer spodbujajo tudi druge športne aktivnosti, med drugim rokomet, smučanje, nogomet, streljanje, atletiko in še kaj, je nanizal župan občine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.