Šport
59 ogledov

Potočnik: Lahko bi bili še boljši

Tjaša Oder EP v plavanju EPA
Slovenski plavalci se z evropskega prvenstva v Londona vračajo zadovoljni z medaljama Tjaše Oder in Petra Johna Stevensa, skupno pa kar z devetimi finalnimi nastopi.

V petnajstčlanski odpravi so bila tudi nihanja, prvo priložnost za popravni izpit pa bodo imeli nekateri že na državnem prvenstvu, ki bo od četrtka do nedelje v Kranju.

"Lahko rečem, da sem z nastopi v celoti gledano zelo zadovoljen. Pričakovali smo eno medaljo, dobili smo dve, napovedovali smo več final kot pred dvema letoma v Berlinu in teh je bilo kar devet, s čimer smo številko podvojili. S tega vidika smo lahko zelo zadovoljni," je prvenstvo videl selektor Miha Potočnik, a dodal: "Ob optimalnem plavanju bi bil izkupiček seveda lahko še boljši."

Zanesljivi novi potnik na olimpijske igre je Anže Tavčar, po novem najhitrejši Slovenec na 100 m prosto, ki se je pridružil Tjaši Oder, Damirju Dugonjiću in Anji Klinar, ki že imajo potrjeno normo A za nastop v Rio de Janeiru, Martinu Bauu in Tjaši Vozel se je v čakalnici pridružila še mlada Janja Šegel. "Štafeta je trenutno na 17. mestu in zdaj se bomo s trenerji pogovorili, ali bomo s štafeto poskušali tudi na prvenstvu v Kranju."

Med dosežki je Potočnik na prvo mesto postavil nastop Tjaše Oder v olimpijski disciplini na 800 m prosto: "Mislim, da so to tudi lepi obeti za Rio." Pohval so bili deležni tudi drugi. "Večina je plavala osebne rekorde ali pa blizu njih, ob Odrovi je presenetil Stevens, razočarala je le Tjaša Vozel, ki bi z osebnimi rekordi tukaj nastopala v finalih, na 100 m prsno bi se morda borila celo za medaljo," še pravi prvi mož slovenske stroke. Zdaj bo čakal na konec državnega prvnestva, kjer si želi, da se ekipi za Rio pridruži še kdo od kandidatov, najbolj vroča imena pa so Stevens, Nastja Govejšek, Robert Žbogar in morda ženska štafeta na 4 x 200 m prosto, ki je v Londonu zamudila prvo kvalifikacijsko priložnost.

Premora v dveh mesecih do iger ne bo. Po državnem prvenstvu slovensko reprezentanco čaka tekma v Canetu, višinske priprave v Franciji in pomembno testiranje opravljenega nastop na odprtem prvenstvu Francije v Vichyju. Doma se bo ekipa predstavila v Radovljici, konec julija pa ekipa že potuje v Brazilijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.