Šport
27 ogledov

Potočnik: "Večjih sporov ni"

(Foto: Špela Mohorič) Žurnal24 main
Pri predstavniku trenerjev v izvršnem odboru Plavalne zveze Slovenije smo preverjali besede predsednika Darjana Petriča, ki pravi, da je primer Mancevič osamljena zgodba in da z ostalimi trenerji nesoglasij ni.

Dimitrij Mancevič v odprtem pismu piše, da se dolgovi tičejo tudi ostalih trenerjev. Ima PZS tudi do ostalih trenerjev, ki delajo pod njenim okriljem, dolgove?

Jah, v določeni meri da, ampak ti dolgovi se vlečejo še iz prejšnjega sistema (od leta 2007 dalje).

 

Kakšen pa je vaš trenutni odnos do plavalne zveze?

Mislim, da je odnos korekten. Ostale obveznosti se vlečejo še iz prejšnjega sistema, zdaj pa bom rekel, da je odnos na pravem nivoju in da denar za programe, priprave in tekmovanja imamo, tako da se lahko enakovredno z ostalimi tekmeci pripravljamo na tekmovanja. Tekoče stanje je takšno, kot mora biti: na nivoju. Tisto, kar je najbolj važno, je to, da imamo plavalci in trenerji dovolj, da lahko delamo. Nekaj stvari je ostalo iz prejšnjih let, na tem plavalna zveza tudi dela in mislim, da bo v prihodnosti to tudi rešila.

 

So kakšni večji spori med PZS in trenerji?

Ne, mislim, da večjih sporov ni. Povsod med ljudmi prihaja do določenih trenj, do različnih mnenj, toda mislim, da so se s prevzemom nove oblasti stvari postavile na pravo mesto. To, kar potrebujemo plavalci in trenerji, da se lahko pripravimo na tekme in ostale obveznosti, imamo. Upam, da se bodo obveznosti iz preteklosti v prihajajočih letih pokrile, tako kot upajo vsi ostali trenerji, do katerih ima zveza še kakšne neporavnane stvari. Sporov ni, imamo pa vsi željo, da se stvari poravnajo, prvenstveno je, da so izpeljani programi plavalcev, tako da oni teh problemov ne čutijo. Ker je PZS dolžnik tudi do najboljših plavalcev. Na to temo smo imeli letos kar nekaj sestankov. Stvari se odvijajo – ampak če bi dobili poplačane nagrade za nazaj, potem ne bi imeli dovolj sredstev za programe. Določeni trenerji smo bili proti temu, da se poravnajo obveznosti za nazaj, ker bi potem programi stali. Če pa bodo programi stali, potem smo počasi zaključili z zadevo ...


Gospod Petrič se je skliceval na pravno praznino in da niti niso zavezani izplačati nagrad ...

Pravno formalno to drži. Pravilnik o nagrajevanju je uradno potekel leta 2004. Ampak mi smo nagrade dobili tudi leta 2005 in 2006, čeprav pravilnik o nagradah ni bil na novo potrjen. Za leta 2007, 2008 in 2009, za te sezone, ki so že končane, pa se je sedaj naredil primanjkljaj. A zveza je pravno formalno pokrita, ker pravilnika ni. Kar se tega tiče, uradno ali pa pravno formalno PZS ni dolžna nič.

 

Gre pa za stvar etike?

Gre za stvar etike, da. Vodstvo ene urejene zveze bi moralo stvar, ki poteče, znova urediti, na takšen ali drugačen način.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.