Šport
2711 ogledov

Skočili sta si v lase, nadaljevanje pred novinarji

tomljanović ostapenko Print Screen
Avstralka hrvaških korenin Alja Tomljanović vztraja pri obtožbah na račun tekmice Jelene Ostapenko.

V tretjem krogu teniškega turnirja v Wimbledonu se je zaiskrilo med Aljo Tomljanović in Jeleno Ostapenko. Slednja je pri zaostanku s 6:4 4:6, 0:4 nenadoma zahtevala zdravniški premor zaradi domnevne poškodbe trebušne mišice, čeprav pred tem ni kazala znakov fizičnih težav.

Tomljanovićeva je bila prepričana, da želi nekdanja zmagovalka OP Francije (2017) s premorom zgolj ustaviti njen nalet in s tem povečati svoje možnosti za preobrat. "Saj se zavedate, da laže, kajne? Ste morda opazili, da je bila uro in pol popolnoma v redu, zdaj pa je naenkrat hudo poškodovana? Vsi vemo, da laže," je zabrusila glavni sodnici.

tomljanović | Avtor: Epa Epa
Premor je trajal približno 11 minut, teniški igralki pa sta si v nadaljevanju razdelili naslednje štiri igre za končno zmago Avstralke s 4:6, 6:4 6:2.

Po zadnji točki se je pri mreži med njima vnel besedni dvoboj.

"Grozno sem obnašaš. Nimaš nobenega spoštovanja," je Avstralki očitala Ostapenkova. "Prava se je oglasila," je odvrnila Tomljanovićeva. "Kaj? Ti si najhujša na Touru," je pristavila Latvijka.

ostapenko | Avtor: Epa Epa
Napetost se je z igrišča preselila v konferenčno sobo, kjer sta oba vztrajali pri svojem. "To je bilo zelo nespoštljivo od nje, saj ne more vedeti, kakšna je bila narava moje poškodbe. Po prvem nizu nisem igrala dobro, če bi bila na 50 odstotkih, bi jo premagala," je trdila Ostapenkova.

Tomljanovićeve s temi besedami ni prepričala. "Večkrat sem že bila v položaju, ko so igralke zahtevale zdravniški premor, da bi nasprotnico vrgle iz tira, običajno kadar so v velikem zaostanku in se dvoboj približuje koncu. Zaradi mene lahko trdi, da je bila poškodovana, vendar po mojem to ne drži. Prav nič ni bilo narobe z njo skozi celoten obračun. Potrebujemo pravilo, ki bo to onemogočalo, saj v ženskem tenisu takšne reči prepogosto dogajajo," je dejala Avstralka.

Komentarjev 1