Šport
4943 ogledov

Objavljena peterka za All-Star tekmo, tako se je odrezal Dončić

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić bo 16. februarja nastopil na tekmi NBA All-Star. Postal je najmlajši član začetne peterke po LeBronu Jamesu leta 2005.

Če se mu je lani nastop na tekmi zvezd izmuznil iz rok, letos ni bilo dvoma. Luka Dončić je po številu glasov zaostal le za LeBronom Jamesom. Rezultati glasovanja so pokazali, da je prepričal tudi igralce in novinarje, ki so prispevali polovico glasov v skupnem seštevku. Med branilci v zahodni konferenci je bil na prvem mestu v vseh treh kategorijah. 

Navijači so največ glasov med vsemi igralci namenili Jamesu (6.275.459), na drugem mestu je Luka (6.111.735), za njima pa se je uvrstil Giannis Antetokounmpo (5.902.286), ki je tako postal kapetan na Vzhodu. 

Luka je po Goranu Dragiću drugi Slovenec, ki bo zaigral na tekmi All-Star. Luka je novico komentiral za oddajo Inside the NBA. Na vprašanje, kako je bilo slišati svoje ime, je navdušeno odgovoril: "Spomnim se, kako sem sredi noči v Evropi vstajal sredi noči, da bi gledal tekmo, zdaj pa bom lahko igral." 

V vlogi kapetanov se bosta na letošnji tekmi vseh zvezdnikov pomerila James in Antetokounmpo. Koga bosta izbrala v svoji ekipi bo znano 6. februarja. Še pred tem pa bodo naslednji teden sporočili imena rezervnih igralcev. 

Začetni peterki za tekmo NBA All-Star
Vzhodna konferenca: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Pascal Siakam (Toronto Raptors), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Kemba Walker (Boston Celtics), Trae Young (Atlanta Hawks)
Zahodna konferenca: LeBron James (LA Lakers), Luka Dončić (Dallas Mavericks), James Harden (Houston Rockets),Anthony Davis (LA Lakers), Kawhi Leonard (LA Clippers)

Luka je tretji igralec Dallasa v zgodovini, ki mu je uspelo priti v začetno peterko za tekmo vseh zvezd. Pred njim sta se s tem dosežkom lahko pohvalila le Dirk Nowitzki in Jason Kidd.

Zanimiv pa je pogled na še nekaj drugih statističnih podatkov. Luka je šesti igralec, star 20 let, ki mu je uspelo priti v začetno peterko. Pred njim so to bili Magic Johnson, Isiah Thomas, Shaquille O'Neal, Kobe Bryant in James. 

Prvič po letu 1998 se je zgodilo, da sta v začetni peterki dva igralca, mlajša od 22 let. Pred Luko in Traejem Youngom je to uspelo Kobeju Bryantu in Kevinu Garnettu. 

Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.