Šport
6 ogledov

Potrudil se bo tudi za svojega mehanika

Tim Gajser VN Latvije MXGP MXGP/Facebook
Tim Gajser se je po dvojni zmagi pred petimi dnevi v Španiji še utrdil na vrhu skupnega seštevka razreda MXGP, v St. Jean d'Angelyju pa bo na deseti preizkušnji na najvišji ravni lovil še desete stopničke v sezoni.

Sezona SP v motokrosu se je prevesila v drugo polovico. V Franciji na progi St. Jean d'Angely bo v nedeljo že deseta dirka razreda MXGP, na kateri bosta tekmovala Tim Gajser in Peter Irt, Klemen Gerčar pa še vedno okreva po operaciji ramena.

Gajser se je z dvojno zmago na zadnji dirki v Španiji še utrdil na prestolu vodilnega v svetovnem prvenstvu. Prednost pred najbližjim zasledovalcem je povečal na 24 točk. Gajserjev največji konkurent, Francoz Romain Febvre, se je na španski dirki poškodoval in doma v Franciji še ne bo stoodstotno pripravljen na boj s suverenim Makolčanom. Italijan Antonio Cairoli na tretjem mestu za Gajserjem zaostaja že 47 točk.

Gajser je v Španiji spet našel zmagovalni ritem, saj je bil prepričljiv kot na začetku sezone. Po uspehu je priznal, da so se potem, ko je na zadnjih dirkah zabeležil kar nekaj padcev in je storil nekaj napak, v ekipi veliko pogovarjali in z očetom Bogom sta se odločila za določene spremembe, ki so se izkazale za pravilne. Zato sta tudi pred francosko dirko ubrala podobno taktiko in Gajser bo ta konec tedna lovil novo zmago.

"Vedno uživam v tem, kar delam. A premor po Trentinu nam je prišel prav, dvojna zmaga v Španiji pa je to potrdila. Ta teden nas čaka francoska dirka, kjer se vedno zbere ogromno navijačev, vzdušje pa je noro. Vedno se rad vračam tja. Pred dirko nismo počeli nič posebnega, saj zaradi kratkega premora ni bilo veliko časa. Opravil sem nekaj treningov, ker pa je to domač teren mojega mehanika Nica, se bom še posebej potrudil in skušal ponoviti prejšnji konec tedna," je v napovedi dirke za stran svoje ekipe Honda Gariboldi dejal Gajser.

"Super je bilo videti Tima spet sproščenega. Obvladoval je stvari že od sobote naprej. Neverjetno je, da je v svoji prvi sezoni končal na stopničkah prav na vsaki dirki, je pa tako samozavesten, da sem prepričan, da lahko ta niz nadaljuje tudi v naslednjih dneh," pa je svojega najboljšega dirkača pohvalil vodja ekipe Giacomo Gariboldi.

Motokrosiste junija čakajo tri dirke svetovnega prvenstva; po francoski še britanska v Matterley Basinu 19. junija in dirka v Lombardiji teden dni pozneje, potem pa pridejo na vrsti enomesečne poletne počitnice.

Prva vožnja dirke v Gajserjevem razredu MXGP bo v nedeljo ob 14. uri, druga pa ob 17. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.