Šport
13 ogledov

Povratek Dobelška se bo zavlekel

Rehabilitacija Jureta Dobelška se bo zavlekla. Žurnal24 main
Slovenski rokometni reprezentant Jure Dobelšek, ki se je poškodoval na tekmi proti Montpellierju bo počival dlje, kot je bilo pričakovano. Vrnitev šele sredi prihodnjega meseca.

Ponoven zdravniški pregled, ki ga je opravil Jure Dobelšek ne prinaša nič kaj vzpodbudnih vesti. Slovenski reprezentant, ki si je na tekmi lige prvakov proti Montpellierju poškodoval obramenski sklep bo kot vse kaže moral počivati nekoliko dlje kot je bilo predvideno. Ena od vezi je očitno strgana, predvidena rehabilitacija pa je od 6 do 8 tednov, tako da se bo Jure Dobelšek po vsej verjetnosti vrnil na igrišča šele v sredi aprila.

 
 

Viden je napredek, toda gre za izjemno očutljiv in kompleksen sklep, zato bi lahko bilo vsako prehitevanje in pretiravanje usodno.

Jure Dobelšek

 
Zaenkrat vadi po posebnem programu, medtem pa se stanje postopoma izboljšuje. Bolečina je že skoraj izginila, gibljivost pa še vedno ni stoodstotna. "Opravljam številne terpaije: fizikalno, laser, elektrostimulacijo in masažo. Viden je napredek, toda gre za izjemno očutljiv in kompleksen sklep, zato bi lahko bilo vsako prehitevanje in pretiravanje usodno. Zelo mi je žal, da ne morem pomagati ekipi Gorenja, prav tako bom moral odpovedati reprezentančno akcijo v sredini marca. Upam, da se bom čim prej vrnil na igrišča, toda zaenkrat napovedi niso preveč dobre," je povedal Jure Dobelšek. Njegovo vlogo do nadaljnega tako prevzemata kapetan Sebastjan Sovič in mladi kadetski reprezentant Niko Medved.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.