Šport
7 ogledov

Povratek Paersonove

Anja Paerson se je vrnila med elito. Žurnal24 main
Tretjo žensko smukaško preizkušnjo svetovnega pokala je dobila Švedinja Anja Paerson. V St. Moritzu sta na stopničke stopili še Američanka Lindsey Vonn in Nemka Maria Riesch. Slovenki brez točk.
 

St. Moritz, smuk (Ž)

1. A. Paerson (ŠVE) 1:39,32
2. L. Vonn (ZDA) +0,08
3. M. Riesch (NEM) +0,33
40. P. Robnik (SLO) +3,86

Šestindvajsetletna Anja Paerson je dosegla prvo zmago v sezoni in prvo v smuku po koncu sezone 2006, ko je bila najboljša na finalu v domačem Areju. Sedemkratna svetovna prvakinja je bila na prejšnjih dveh smukih sezone daleč od stopničk za zmagovalke. V kanadskem zimskošportnem središču Lake Louise je bil sedma, 18. pa v Aspnu . Paersonova je s 36. zmago v karieri na večni lestvici na četrtem mestu dohitela Nemko Katja Seizinger , daleč pred vsemi pa je Avstrijka Annemarie Moser Proell (62).

Lindsey Vonn še naprej vodi v skupnem smukaškem seštevku svetovnega pokala. © Action Images

 
Dvaindvajsetletna Vonnova je le malo zaostala za novo zmago; če bi čas preračunali v metre, bi razlika znašala dva metra in 19 centimetrov. Američanka je pred tem že slavila v Lake Louisu in bila četrta v Aspnu ter sedaj vodi v smukaškem seštevku pokala.  Skupno vodstvo je ohranila Avstrijka Marlies Schild (343), čeprav je tokrat prehitela le dve tekmovalni. Le štiri točke zaostaja njena rojakinja Nicole Hosp (339), ki je bila na smuku 18., tretja pa je že Paersonova (283).

Slovenki Urška Rabič in Petra Robnik se nista prebili med prvo trideseterico. Prva se sploh ni podala na start, druga pa je končala na 40. mestu. Slovenija tako še naprej ostaja brez točk v svetovnem smukaškem pokalu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.