Šport
29 ogledov

Povratnik Evans ustavil Ortiza

Rashad Evans, Tito Ortiz, UFC UFC
Rashad Evans je s prekinitvijo v drugi rundi dobil glavno borbo večera na UFC 133 proti Titu Ortizu in potrdil, da ostaja prvi izzivalec za naslov v poltežki kategoriji. Vitor Belfort brutalno nokautiral Yoshihiro Akiyamo.

Legendarni Tito Ortiz je na UFC 133 načrtoval dokončni povratek med najboljše, njegov načrt pa je pokvaril odlično pripravljeni Rashad Evans in z zmago dokazal, da je poškodba, ki mu je vzela več kot eno leto, povsem pozabljena. Evans je glavno borbo večera borilnega spektakla v Philadelphii dobil s tehničnim nokautom v drugi rundi in ostal na prvem mestu med izzivalci za naslov prvaka poltežki kategoriji. Ortiz je na drugi strani znova izgubil, potem ko mu je pred dobrim mesecem uspelo vpisati prvo zmago po skoraj petih letih suše. Ključni trenutek borbe se je zgodil v drugi rundi, ko je Evans Ortiza sprva zadel s kolenom, nato pa s serijo udarcev sodnika prisilil, da je prekinil borbo.

Evans se bo naslednjič v oktagonu pomeril proti Jonu Jonesu ali Quintonu Jacksonu, odvisno od tega, kdo bo naslednji mesec na UFC 135 dobil borbo za naslov prvaka. Evans, ki je leta 2008 že bil na prestolu poltežke kategorije, si je z zmago prislužil tudi pohvale Dane Whitea, predsednika UFC. "Rashad me je navdušil s svojo borbo," je dejal alfa in omega največje svetovne borilne organizacije. "Kapo dol pred Evansom, povsem zasluženo me je premagal," je tudi Ortiz priznal, da je zmaga Evansa povsem zaslužena in se podal v objem svoje izbranke in nekdanje porno zvezde Jenne Jameson ...

Tudi druga borba večera je ponudila spektakularen razplet, saj je Vitor Belfort potreboval le slabi dve minuti, da je zaustavil Yoshihiro Akiyamo. Borba je svoj epilog dobila po eksploziji Belforta, ki je Japonca dobesedno zasul z udarci in zmagal z nokautom. V preostalih borbah v glavnem delu je Brian Ebersole v prvi rundi s tehničnim nokautom premagal Dennisa Hallmana, Constantinos Philippou je zmago proti Jorgeju Riveri vpisal po deljeni sodniški odločitvi, Rory MacDonald pa je z zmago proti veteranu Mikeu Pyleu dokazal, da povsem zasluženo spada med največje talente v svetu MMA.

UFC 133: Evans – Ortiz

Glavni del:

Rashad Evans : Tito Ortiz (TKO, 2R)
Vitor Belfort : Yoshihiro Akiyama (KO, 1R)
Brian Ebersole : Dennis Hallman (TKO, 1R)
Constantinos Philippou : Jorge Rivera (2-1, deljena sodniška odločitev)
Rory MacDonald : Mike Pyle (TKO, 1R)

Uvodni del:

Alexander Gustafsson : Matt Hamill (TKO, 2R)
Chad Mendes : Rani Yahya (3-0, soglasna sodniška odločitev)
Johny Hendricks : Mike Pierce (2-1, deljena sodniška odločitev)
Mike Brown : Nam Phan (3-0, soglasna sodniška odločitev)
Ivan Menjivar : Nick Pace (3-0, soglasna sodniška odločitev)
Rafael Natal : Paul Bradley (3-0, soglasna sodniška odločitev)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.