Šport
23 ogledov

Povratnik Jagr pokvaril slavje prvakov

Philadelphia Flyers Reuters
Po dolgem in vročem poletju se je s tremi tekmami začela hokejska liga NHL. Prvaki iz Bostona so pod strop svoje dvorane dvignili zastavo za osvojeni naslov, nato pa doživeli boleč poraz proti Philadelphii, za katero je zaigral tudi povratnik na severnoameriške ledene ploskve Jaromir Jagr.

Aktualni prvaki lige NHL Boston Bruins so si zagotovo želeli v sezono kreniti z zmago, a gostje iz Philadelphie so bili na uvodu boljši in slavili z 2:1. Srečanje se je sicer začelo po domačih željah, potem ko je za vodstvo Bostona z 1:0 zadel Brad Marchand. Še pred koncem prve tretjine pa so udarile gostje. V razmaku pičlih 47 sekund sta Claude Giroux in Jakub Voracek zadela dvakrat in spreobrnila potek srečanja. Debitant v vratih letalcev Ilija Brizgalov je v nadaljevanju zaklenil svoja vrata in zmaga je odšla v Philadelphio. Pri letalcih je ob Brizgalovu krstni nastop za Philadelphio vpisal tudi legendarni Čeh Jaromir Jagr (prva tekma po treh letih, ki jih je preživel v Rusiji) in tudi prispeval podajo ter tako zbral že svojo 1600. točko v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Zmaga je bila za Philadelphio še toliko bolj sladka, saj so jih v lanskem konferenčnem polfinalu izločili ravno kosmatinci, ki so nato osvojili svoj šesti Stanleyjev pokal.

Torontu kanadski derbi

V kanadskem derbiju so hokejisti Toronta z 2:0 ugnali Montreal. Ob vratarju Jamesu Reimerju (32 obramb, četrtič v karieri nepremagan) sta bila glavna junaka strelca Matthew Lombardi in Dion Phaneu, ki sta zadela na začetku druge in začetku zadnje tretjine. Hokejisti so sicer nastreljali javorjeve liste (32:18), a niso našli poti mimo razpoloženega Reimerja.

Pittsburghu loterija

V Vancouvru so zmagovalca odločili šele kazenski streli. Pittsburgh je v rednem delu zapravil dva zadetka prednosti, a na koncu le slavil po loteriji in vpisal prvo zmago v sezoni.

Liga NHL:


Boston Bruins : Philadelphia Flyers 1:2

Toronton Maple Leafs : Montreal Canadiens 2:0

Vancouver Canucks : Pittsburgh Penguins 3:4 - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.