Šport
116 ogledov

Povzpel se je na svetovni vrh, zdaj mu gre vse narobe

Danil Medvedjev Epa
Ruski teniški igralec bo zaradi zdravniškega posega odsoten od enega do dveh mesecev.

Danil Medvedjev se je 28. februarja zavihtel na svetovni teniški prestol in postal 27. številka ena v zgodovini moškega tenisa, nato pa so se začele težave kar vrstiti.

Zataknilo se mu je že na mastersu v Indian Wellsu, kjer je s porazom v tretjem krogu izgubil prvo mesto na lestvici. Priložnost za vrnitev na vrh mu je nato v četrtfinalu Miamija senzacionalno odrekel Hubert Hurkacz.

 | Avtor: Epa Epa

Za nameček se Medvedev srečuje še z zdravstvenimi težavami, zaradi katerih bo izpustil večji del prihajajoče peščene sezone.

"Zadnje mesece sem igral z bolečino v hrbtu, zato sem se z ekipo odločil, da saniram poškodbo. Predvidevam, da bom odsoten od enega do dveh mesecev. Trudil se bom, da se čim prej vrnem," je prek twitterja sporoči 26-letni ruski igralec.

Medvedjev je na prvem grand slam turnirju v Melbournu izgubil v finalu proti Rafaelu Nadalu, drugi veliki turnir sezone, odprto prvenstvo Francije v Parizu, pa je na sporedu od 22. maja do 5. junija.

Odločitev Medvedjeva za operativni poseg v tem delu sezone ni naključje, saj se ruski tenisač slabo znajde na peščeni podlagi, kjer beleži zgolj 42-odstotni karierni izkupiček (15-21).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.