Šport
52 ogledov

Power-hat-trick pognal Capitals mimo Toronta

Aleksander Ovečkin Washington Capitals Toronto Maple Leafs NHL Reuters
Branilec Washington Capitals Dennis WIdeman je zabil kar tri zadetke z igralcem več na ledu in vpisal svoj premierni hat-trick v zgodovini lige NHL, njegovi Capitals pa so doma v petek premagali Toronto Maple Leafs (4:2).

Washington Capitals so proti Torontu Maple Leafs z igralcem več (t. i. power-play) zabili vse štiri zadetke in dobili še tretjo tekmo od zadnjih štirih, medtem ko Kanadčani še naprej ne najdejo recepta za igro s hokejistom manj na ledu, saj so samo na zadnjih dveh tekmah dobili šest power-play golov.

"Dennis je pameten igralec. Ve kdaj podati, kdaj ustreliti in danes je zadel v polno," je dejal trener Washingtona Dale Hunter. "Za dober power-play so pomembne samo odločitve. Brati moraš obrambo tako kot quarterback. Tako da je nekaj ustrelil, nekaj podal - izvrstne odločitve."

Dennis Wideman je zabil po enkrat v vsaki tretjini in podal za gol Nicklasa Backstroma v drugi, ko so imeli Capitals dva več na ledu. Vse se kljub temu ni začelo dobro, saj so hokejisti iz glavnega mesta v prvih 12 minutah na gol ustrelili vsega enkrat. Prebudila jih je izljučitev pri Kanadlčanih, ko je Wideman pod prečko zadel šele z drugim strelom na tekmi. Eden vodilnih strelcev lige Phil Kessel je zabil svoj 18. gol sezone in se na vrhu točkovne in strelske liste izenačil na vrhu, za Toronto pa je šest minut pred koncem zadel še Cody Franson.

"Pet na pet mislim, da smo nadzirali tekmo in na trenutke dominirali," je po obračunu dejal gostujoči trener Ron Wilson. "Nismo imeli preveč sreče s pakom zaradi načina, na katerega so se reči odbijale v mrežo. Slabe izključitve in nedisciplina sta nas nocoj pokopali, preprosto."

Liga NHL, rezultati:

Washington Capitals : Toronto Maple Leafs 4:2
Buffalo Sabres : Florida Panthers 2:1*
Winnipeg Jets : Carolina Hurricanes 4:2
Edmonton Oilers : Colorado Avalanche 4:1
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.