Šport
9 ogledov

Pozabite Favra, naj živi Rodgers!

Rodgers je MVP Super Bowla XLV in več kot dostojen naslednik Favra. (Foto: Reute Žurnal24 main
Tri leta je sedel na klopi in gledal Bretta Favra. Zdaj, ko se je Favre dokončno poslovil, je stopil na prestol – je MVP Super Bowla XLV in s Packers dobitnik Lombardijevega pokala. Aaron Rodgers.

Po šestih sezonah v ligi NFL in šele v svoji tretji v vlogi prvega podajalca je Aaron Rodgers dokončno stopil iz sence legendarnega Bretta Favra. Medtem ko je 42-letnik, ki je 17 sezon igral za Green Bay Packers, nedeljski Super Bowl na domači kmetiji spremljal prek malega ekrana, je njegov 27-letni naslednik dvignil Lombardijev pokal na enem najbolj posebnih Super Bowlov v zadnjih letih (ne zgodi se pogosto, da se na njem srečata najuspešnejša franšiza iz obdobja pred ero Super Bowla in najboljši klub te nove ere). V Arlingtonu je zaključil 24 od 39 podal, osvojil 304 jarde, podal za tri touchdowne, imel ni niti ene prestrežen podaje in rejting 111,5. In tako je izdatno pomagal Packersom do zmage nad Pittsburgh Steelers z 31:25. "Ponosen sem, da sem vodja te ekipe. To, kar smo dosegli, je zasluga skupine odličnih igralcev. Dosegli smo največ, kar lahko v našem športu," pove Rodgers.

Sanje so se mi uresničile. Ko sem kot mali fant gledam Montano in Younga, sem si želel, da bi tudi sam zmagal Super Bowl. In zdaj sem ga.
Aaron Rodgers

"Zdaj lahko nehate omenjati Favra," je dejal lovilec Donald Driver, ki je pred leti iz rok Favra dobil mnoge žoge. "Njegova zgodba je končana … za zmeraj. Brett ima svojo zapuščino. Za nas je naredil veliko lepih stvari. Aaron pa zdaj začenja pisati svojo zapuščino. Marsikaj je prestal, da je prišel do sem, in zdaj ima pokal, tako kot ga je enkrat osvojil tudi Brett." Lovilec Greg Jennings bistvo poudari v enem stavku: "Nekaj njegovih podaj je bilo enostavno čudovitih." O Rodgersu so same lepe besede prihajale tudi iz ust Steelersov. "Njegove akcije so drugačne. Aaron meče zelo natančno in učinkovito. Je pravi za dobre akcije," je dejal Troy Polamalu. Sam Rodgers pa pravi, da ni nikdar čutil pritiska biti Favrov naslednik: "Nikoli nisem imel občutka, da me spremlja neka senca. Klub mi je vseskozi stal ob strani. Športnemu direktorju sem takoj po naboru povedal, da jih ne bom razočaral."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.