Šport
15 ogledov

Pozabljivi Kopi: "Koliko zmag že imamo?"

Anže Kopitar Reuters
V soboto bo v Newarku na sporedu druga tekma finala lige NHL med New Jersey Devils in Los Angeles Kings. Kalifornijski Kralji po zaslugi slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja vodijo z 1:0 v zmagah, medtem pa je Hrušičan pozabil, koliko zaporednih zmag že ima njegovo moštvo. Tetovaže Kings v mestu znižane za 50 odstotkov.

"Fascinantno je, kako delujejo možgani profesionalnih hokejistov," pišejo na uradni spletni strani lige NHL (www.nhl.com). Pred drugo tekmo finala proti New Jersey Devils se namreč slovenski hokejist Anže Kopitar, z golom v podaljšku junak uvodne zmage Los Angeles Kings, ni točno spomnil, koliko zaporednih zmag v gosteh je že nanizalo njegovo moštvo.

"Mislim da smo na ... Koliko? 9-0 ali 8-0?" je bil po zmagi v Newarku zmeden Kopitar, ki je sicer razlagal, kako je zmagoviti gol v situaciji ena na ena z legendarnim vratarjem Martinom Brodeurjem zabil s pomočjo spomina. Menil je namreč, da si je Brodeur zapomnil njegov gol pri streljanju kazenskih strelov pred šestimi leti, zato je v podobni situaciji raje kot "backhand" izbral "forehand".

"Taka kratkotrajna izguba spomina je kot kaže gonilna sila kolektivnega uspeha Kings, ki imajo zdaj izkupiček 13-2 v končnici in vodijo 1:0 v seriji proti New Jersey Devils," nadaljujejo na spletni strani lige. V soboto zvečer bo v Prudential Centru, spet ob 2. uri po srednjeevropskem času, na sporedu druga tekma finala, kjer bi Kings lahko dosegli rekordno deseto zaporedno gostujočo zmago.

"Ko smo dosegli prvo zmago gre zdaj le za to, da mislimo, kot da je rezultat v seriji 0:0 in se osredotočimo na to, da vse skupaj ponovimo," dodaja Kopitar. Njegovo razmišljanje deli tudi branilec Drew Doughty, ki se bo skupaj z Gorenjcem in soigralci očitno do konca prepričeval, da je rezultat vedno in samo 0:0.

"Mislim, da smo že malce pozabili na vse skupaj. Čeprav je bila velika zmaga, moramo v naslednjo tekmo iti tako, kot bi se serija šele začela, kot da je 0:0 in moramo doseči tisto prvo gostujočo zmago. Vem, da fantje razmišljajo na ta način in da nam bo Darryl (trener Sutter, op. a.) pridigal o tem," pravi Doughty.

Tetovaže s podobo Kraljev znižane za 50 %

House of Ink, popularna destinacija za tetoviranje v Los Angelesu, v času finala ponuja 50-odstotni popust na tetovaže. Edini trik je, da so znižane le tetovaže v zvezi Los Angeles Kings, v tem trenutku daleč najbolj vroče klubske franšize v mestu.

"Vse tetovaže Kings so znižane za 50 odstotkov," razlaga navijač Kings Sean Heirigs, ki je House of Ink odprl pred slabimi 15 leti. "Če osvojimo Stanleyjev pokal, bodo tetovaže pokala zastonj," dodaja Heirigs. "Mislim, da bi v primeru zmage pred vrati lahko stalo okrog sto ljudi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.