Šport
14 ogledov

Poživila v MLB

Prvi metalec New York Yenkeesov Roger Clemens je zanikal jemanje poživil. Žurnal24 main
V severnoameriški baseballski ligi MLB je odjeknila novica, da so bili v zadnjih desetih letih v vseh 30 moštvih igralci, ki so jemali prepovedana poživila, med njimi številni zvezdniki.

V ligi Mayor League Baseball je odjeknila novica, da so bili v zadnjih desetih letih v vseh 30 profesionalnih moštvih igralci, ki so jemali prepovedana poživila. Vodja preiskovalcev George Mitchell, nekdanji ameriški senator, je v svojem poročilu navedel več kot 80 imen, med njimi sedem najkoristnejših igralcev lige in 31 udeležencev tekme vseh zvezd, med njimi je tudi prvega zvezdnika Barryja Bondsa, proti kateremu pa že teče ločena preiskava na državnem tožilstvu.

"Dokazi, ki smo jih našli, kažejo na dejstvo, da ne gre za ločene primere, saj so si z umetnimi hormoni in drugimi sredstvi do boljših dosežkov pomagali številni igralci iz vseh ekip lige, kar pomeni, da je bila zloraba dopinga zelo razširjena," je pojasnil Mitchell. Na listi so med vidnejšimi imeni Bonds, Roger Clemens, Andy Pettite, Miguel Tejada, Wally Joyner, Dave Justice, Paul Lo Duca, Kevin Brown, Jason Giambi, Troy Glaus, Benito Santiago, Gary Sheffield in Eric Gagne.

Komisar lige MLB Bud Selig obljublja kaznovanje kršilcev. © AFP

 


Nekateri igralci so se na poročilo že odzvali s podobnimi besedami, kot jih je prek odvetnika podal Clemens, ki je bil sedemkrat izbran za najboljšega pitcherja lige. "Moj varovanec ni nikoli jemal poživil in zelo nepravično je, da se je njegovo ime pojavilo v poročilu Mitchella," je dejal Clemensov odvetnik Rusty Hardin . Komisar MLB Bud Selig pa je Mitchellovo poročilo označil kot mejnik, po katerem bodo preiskali posamezne primere in kršilce tudi kaznovali.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.