Šport
7 ogledov

Požrl svoje besede - dobesedno

Joakim Noah v letošnji sezoni proti vsem pričakovanjem blesti. Foto: AFP Žurnal24 main
Novinar Chicago Tribuna je nekoč dejal, da bo, če Joakim Noah zaigra v NBA, pojedel kos papirja, na katerem je natisnjen članek, v katerem je omenjenega košarkarja ostro kritiziral.

Leta 2007 je ameriški novinar Rick Morrissey v Chicago Tribunu zapisal, da je Joakim Noah premehak in da ima slab strel, skratka, da nikoli ne bo igralec za NBA. Članek je naslovil z You must be Joakim, kjer je z besedno igro namignil ekipi Chicago Bulls, da so z izborom Noaha na NBA-naboru leta 2007 naredili ogromno napako. Novinar je v članku obljubil, da bo pojedel napisani tekst, če ga Noah v treh letih demantira.

To je Joakimu, sicer sinu slavnega tenisača Yannicka Noaha, uspelo že letos, saj je na tekmi proti Charlottu zbral 21 točk, 16 skokov ter štiri blokade. Sicer ne vemo, ali se je Joakim spomnil na članek iz leta 2007, toda zagotovo se ga je spomnil Morrissey. Takoj naslednji dan je v spremstvu kamere obiskal Noaha in izpolnil svojo obljubo. Košarkar se je ob prizoru novinarja, ki reže sporni članek na trakove ter ga počasi pospravlja z različnimi omakami, prav zabaval.

"Sploh ni tako slabo," je po obedu dejal Morrissey in dodal: "Iz tega sem se nekaj naučil. Sicer ne morem obljubiti, da take napake ne bom več ponovil, toda priznavam, da sem se v tem primeru zares opekel."

Joakim Noah, ki v tej sezoni dosega povprečno 11,5 točke ter 12,3 skoka na tekmo, je očitno dobre volje dejal: "Tole je resnično odličen občutek. Še boljši občutek pa je, da si iz večera v večer boljši igralec. Vedno je motivacija s svojimi dobrimi igrami utišati svoje kritike."

Video si lahko ogledate na spodnjem linku:
http://www.chicagotribune.com/videobeta/watch/?watch=8d6288a3-a830-4540-8dfc-e2f5f31bb985&src=front

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.